Долев: Трябва да има взаимно сътрудничество между фирмите и общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
12:53 / 09.08.2010
4045
"Направихме план, как да "развържем" имотния и строителния пазар по време на криза с различните видове предприемачи, било то по-големи или по-малки" каза пред Plovdiv24.bg.

"За малкия и средния бизнес имаме следното предложение: да направим нова регулация, да пуснем на търг техните парцелчета, за да станат те едни реални собственици, по този начин ще дадем едно рамо на малкия семеен бизнес".

"За крупните предприемачи, ще направим така, че да решим техните проблеми, за да могат те веднага да строят и да назначават своя персонал, говорим за фирми като EVN и хипермаркет строящ се в Тракия. Друго нещо насочено към крупните предприемачи са търговете на интересни парцели в добри райони на града, именно за тези парцели са организирани търгове" и зам.-кмета призова всички "родолюбни" фирми да вземат участие в тях, понеже и общината ще има нужда от парите дадени в тях.

Зам.-кметът Александър Долев се обърна и към обикновените хора, които имат проблеми с имотите си да пускат заявления към общината, а той гарантира, че тя от своя страна ще действа по-бързо за решаването на техните имотни проблеми.

Долев сподели още, че с оглед на кризата, която е налегнала сектора трябва да се измислят някакви облекчения на големите фирми, които на практика изнемогват, било то данъчни или някакви други, но трябва да се действа по въпроса. "Общината ще разхлаби хватката и каквото зависи от нас ние ще го направим, трябва взаимно да си помогнем за да станат нещата", заяви още Долев.

За финал зам.-кметът сподели, че, ако общината намери пари догодина ще направи един социален дом за хората, които мизерстват ,стари хора, инвалиди, които няма как да плащат дори и най-малките наеми. Или трябва да се изгради нов такъв, или трябва да се разшири съществуващия, който е на "Коматевско шосе". Запитан, колко ще струва един такъв дом, Долев каза,че ще започне от 2 млн. до 7 млн. лв, които са едни никакви пари за община като Пловдив.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Общината ударно разпродава имоти

Виж коментарите (12)

Още по темата (230):
29.04.2024 Опасен елемент притесни пловдивчанин
29.01.2024 Млад пловдивчанин се зае с нелека задача
27.05.2023 Така изглежда една от спирките на градския транспорт в Пловдив
23.05.2023 Пловдивчанка показа спирка и отправи горещ апел към местната власт
15.05.2023 Пловдивчанин: "Ухаят" на некъпано с месеци, мястото им не е там!
24.04.2023 Вече 2 години пловдивчани чакат да се сложи нормален навес на спирка
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).