Доброволците от "Пловдив 112" заминават на първо международно учение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 07.09.2018
2325
Пловдивските доброволци от "Пловдив 112" за първи път ще участват в международно учение за реакция при земетресения, съобщи за ПОТВ зам.-ръководителят на формированието Красимир Каракашев. Занятието ще се проведе от 14 до 17 септември в турския град Гьонен. За южната съседка заминават общо 10 българи - две жени и четирима мъже от Пловдив и четирима от Съюза на българските спасители - Сандански. Пловдивчани ще пътуват с пълна лична екипировка - медицински раници, шини, принадлежности за височинно спасяване, дрон, канадски екипи за гасене на пожар.

Освен от България, в международното учение са поканени представители на Русия, Китай, Германия, Гърция, Азербайджан, Румъния. През четирите дни ще се симулират действия на различни институции и организации при максимално доближена до реалността обстановка. В мащабното занятие ще се включат местните полиция, жандармерия, армия, пожарна, спешна помощ, Турския Червен полумесец, община Гьонен, доброволни организации и частни фирми. Сред целите на учението са координация и обмяна на опит при подобен инцидент. 

Международното учение се организира от Турската спасителна федерация Arama ve Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF), която работи заедно с държавните спасителни институции и действа съвместно с тях при възникнали инциденти на територията на Турция. Община Пловдив осигурява около 1000 лева за участието на пловдивските доброволци в международното учение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).