Добри студентки от Пловдив с благородно дело

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:05 / 05.05.2021
3404
Първокурснички от катедра "Акушерски грижи“ към "Медицински университет“ - Пловдив дариха кислородна палатка за недоносени бебета, инхалатор и подаръци за акушерките в Клиниката по гинекология към УМБАЛ “Свети Георги“ по повод Международния ден на акушерките - 5 май, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Инициатива е на няколко от нас, но тя бе възприета от всички останали“, поясни Анджела Алексиева. "Идеята ни беше да направим нещо добро за Деня на акушерката, да покажем съпричастност към тях, както и към майките и децата им“, добави тя.

Студентките са събрали над 1000 лева, които са били разпределени за дарението.

Анджела Алексиева разказа, че се е насочила към тази професия, след като е родила собствено дете. "За мен няма нищо по-благородно и всеотдайно от тази професия. Акушерките трябва да са близо до майките. Това трябва да ти идва отвътре, трябва да изпитваш любов към хората и природата, трябва да го носиш в себе си“, добави младата жена.  

Акушерките от Клиниката благодариха за дарението и за оригиналните подаръци, приготвени специално за тях. И пожелаха на първокурсничките да започнат работа при тях, след като завършат.  

Студентките отговориха, че се чувстват добре в Клиниката и благодариха на акушерките за това, че те са тяхното вдъхновение, за да практикуват тази професия.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Спират движението по 3 улици и променят маршрутите на 7 линии
Земетресение на 7 км от Пловдив
Вижте с какво пристигна на бала си в Пловдив дъщерята на транспор...
Потресаващи кадри от пристигането на три абитуриентки пред Новоте...
В Пловдив попитаха банкера Хампарцумян има ли имотен балон и какв...
Хубави абитуриенти обраха точките пред най-високия хотел в Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).