Добра новина: Доживяхме в края на мандата Община Пловдив да помисли и за велоалеите

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
08:40 / 10.09.2023
9199
Читател на Plovdiv24.bg попита ще бъдат ли свързани новата велоалея на бул. "Хаджи Димитър" и съществуващата на бул. "Копривщица":

"Във връзка с приключващия скоро ремонт на бул. "Хаджи Димитър", бих желал чрез Вас като медия да задам въпрос на кмета на район "Западен" Димитър Колев. Пешеходната и велоалея в средата булеварда се очертава като приятно място за разходка. За съжаление, ремонтът на тази зелена зона завършва до пешеходната пътека в източния край, в близост до училище "Елин Пелин". След това има едни 70-80 метра, които няма изгледи да бъдат включени в сегашните дейности по булеварда.

Бих желал да попитам г-н Колев дали се предвижда облагородяване и на тази зона. Продължавайки велоалеята там, тя сравнително лесно може да се свърже с тази по бул. "Копривщица". Добре би било да се ремонтира и съществуващият там тротоар или поне да се почисти. Също така е нужно и осветление. В момента цялата тази зелена зона е изключително занемарена, а може да се превърне в естествено продължение на алеята по бул. "Хаджи Димитър" и да е едно приятно за разходки място.

Конкретно за велоалеята по булеварда, ако не бъде добавена тази малка отсечка, тя ще започва и свършва в нищото, поне до приключване на предстоящия ремонт на ул. "Царевец" и добавянето на велоалея там. А това е сериозна предпоставка да не се използва пълноценно."

Въпросът обаче за свързването на двете велоалеи е от компетенциите на голяма община, тъй като тя реализира проекта за ремонт на булевард "Хаджи Димитър".

"Още при започването на строително-монтажните дейности е планирано да бъдат свързани новата и старата велоалеи. Възложил съм проектирането и изпълнението на свързващата отсечка" - коментира заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (249):
09.05.2024 Бесни сте: Велико безхаберие и некомпетентност!
09.05.2024 Водачи: Нещо страшно е на "Пещерско шосе" в момента
08.05.2024 "Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пробив взе да ни излиза през носа
08.05.2024 Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни линии
08.05.2024 Новото затруднение за хиляди шофьори в Пловдив е факт, от Общината не казват откъде ще минават автобусите!
22.04.2024 Завършват ремонт на ключово кръстовище, ама не го пускат за движение
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).