До казармите в "Източен" паркират като на война - кой, където свари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:00 / 11.06.2022
7022
Както Plovdiv24.bg писа миналата седмица в няколко материала ще ви представим колко много проблеми може да има за живущите около ул. "Генерал Радко Димитриев". Поредният казус е свързан с факта, че военнослужещите от близките казарми паркират в нарушение всеки работен ден от 8:00 до към 18:00 на ул. "Д-р Георги Странски" в кв. “Гладно поле". Това е улицата - продължение на ремонтиращата се вече почти година "Ген. Радко Димитриев".

Въпросната отсечка е къса, но за сметка на това доста натоварена - обградена е от жилищни сгради, МОЛ и две военни поделения. Тя е двупосочна и тясна - с по една лента във всяка посока и редуващи се завои. Положението с трафика се усложнява и заради няколко контейнера за боклук, поставени точно на кръстовището с “Ген. Радко Димитриев", чието избягване е предизвикателство  за шофьорите, отиващи към мола. Влизането в насрещното е задължително и само ниската скорост спасява от инциденти (засега).

Уличките в кв. "Гладно поле" всяка сутрин се задъхват от автомобилите на хиляди живущи и стотици военни, а “сблъсъкът" между граждани и униформени, всички отиващи на работа, е неизбежен.

И за да преодолее маршрута "Д-р Георги Странски" - "Ген. Радко Димитриев" - "Полк. Владимир Серафимов", човек първо се кръсти и после преминава.

Контролът на органите е нулев, не просто занижен. За полицията, ако няма жалба, значи няма проблем. Самосезирането засега е мечта.

Това поражда и въпроса дали трябва да има казарми в широкия център на Пловдив и в гъстонаселен жилищен квартал.

Проблемът с незаконното паркиране на военните сигурно ще се реши чак след като приключи бавният ремонт на ул. “Ген. Радко Димитриев", който дори не е преполовен. Полагането на тръбите от “Топлофикация" е един от най-мудните процеси особено когато планираните дейности не са в подходящия сезон. За костенурските темпове на работа призна дори кметът Здравко Димитров, който също не ги одобрява. Той обаче забравя, че главната роля при първоначалното планиране е негова, защото публичните разходи трябва да са в съответствие с качеството на дейностите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2382):
05.05.2024 Пловдивчанин: Някой си затваря очите!
05.05.2024 Сигнал за нарушение в пловдивски мол
05.05.2024 На "баровци" им се свидят по 2 лева, влече ги безплатното
04.05.2024 Пловдивчанин: Правопропорционална зависимост между наглостта и големината на колата
03.05.2024 Сигнал: В нашето село е така, само за малко и заемам две места
02.05.2024 Ето на това се казва нахалство
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).