Днес се проведе работна среща, организирана от РК на БЛС-Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 07.03.2012
807
Комплексните онкологични центрове и специализираните болници за лечение по онкология са търговски дружества със 100 процента общинска собственост на капитала. В тях се извършва лечение на хронично болни пациенти със социалнозначими заболявания. Те провеждат държавна политика в областта на онкологията.

Работната среща, организирана от Районната колегия на Българския лекарски съюз - Пловдив, реши:

1. Да се направи среща с ръководството на НЗОК за незабавна корекция на методиката за финансиране на лечебните заведения за онкоболни по НРД 2012. При корекцията да участват реалните изпълнители на тези дейности.

2. Да се направи среща с министъра на здравеопазването за актуализиране на Наредба 40 с цел отстраняване на дирижираната грешка в основната ни дейност.

3. Да се направи среща с парламентарната комисия по здравеопазване в Народното събрание по актуални проблеми на диагностично-лечебния процес и проследяването на медицинските дейности с държавен ангажимент.

4. Да се информира Националното сдружение на общините, собственици на капитала на лечебните заведения, по проблемите на правнонормативните грешки в областта на онкологията.

5. След всички работни срещи да се информира Парламента, Президентството и Министерски съвет за нарушаване на правата на пациентите с онкологични заболявания предвид Резолюция на Европейския парламент за лечение на онкологично болните в разширена Европа, прегласувана и в българското Народно събрание.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Грозна постъпка пред мол в Пловдив
В Пловдив така и не се научихме как се минава през кръгово кръсто...
Важно за родителите на първокласници в Пловдив
Само в Plovdiv24.bg: Подробна справка как върви един от най-мащаб...
Взимат проби от Братската могила, обследват състоянието
"Либхер": Освободени са 58 служители, продажбите са в застой!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).