Див запад в "Източен“ - гледат коне в междублоковите пространства

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
09:30 / 18.01.2020
5507
Район "Източен“ в Пловдив се превръща в сцена за уестърн филми, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вече има и санкциониран гражданин, който гледал коне в междублоково пространство. Той ще трябва да заплати 500 лева глоба, като наказанието е потвърдено от районния съд.

До проверката се стигнало след като жители на квартала подали сигнал до районната администрация. От управата се обърнали към общинското ФБР, които пък поискали подкрепа от полицията.

Така на 13 август м.г., половин дузина служители пристигнали във въпросното междублоково пространство, за да извършат проверката. Там намерили четири коня. След кратко издирване установили и мъжът, който ги гледал.

Той обяснил, че единият кон се ползвал за състезания с двуколки, а друг пък, който бил пони, се ползвал за атракции. Тъй като в Пловдив е въведена забрана за използване на междублокови пространства за животновъдство, на мъжа му бил съставен акт с 500 лева глоба, срещу който той подал жалба в съда.

В общинската наредба е посочено наказание между 200 и 2000 лева. Магистратите преценили, че тъй като нарушението се явява първо за лицето, но пък гледал не един, а четири броя коне, глобата от 500 лева се явява адекватна

Решението подлежи на обжалване пред административния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).