ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дипломи ще получат 661 възпитаници на Аграрния университет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:40 / 11.12.2018Коментари (0)4076
©
На 13 декември от 10,00 часа на официална церемония дипломи ще получат 661 възпитаници на Аграрния университет, от тях 401  – успешно завършили ОКС "бакалавър“ и 260 – степен "магистър“. Средният успех от следването на бакалаврите от всички 18 специалности, редовна и задочна форма на обучение, е много добър 4.71, а средният успех от държавните изпити – много добър 5.03. Магистрите от 18 специалности в шест професионални направления се дипломират със среден успех отличен  5.52. 

По традиция при дипломирането на студентите от ОКС "бакалавър“ се излъчва Първенец на випуска. Тази година първенците на випуска са двама – Елица Саллакова, специалност "Агрономство (Полевъдство)" и Ралица Русева, специалност "Растителна защита“. Те се дипломират с успех отличен 6.00 от курса на следване и 6.00 от държавния изпит. 

Традиционната Награда на ректора се връчва на абсолвента Мирослав Кузмов, специалност "Зооинженерство“. С наградата "Най-успешен Еразъм+ студент на Випуск 2018" се удостоява Мария-Йоана Маринова, специалност Агрономство (Растителни биотехнологии). Плакет "Отличник на випуск 2018“ и парична награда получават 19 абсолвенти бакалаври с успех над 5.50 от курса на следване и успех от държавните изпити отличен 6.00, както и 7 пълни отличници магистри.  

На тържествената церемония ще се връчат дипломите на преподавателите, хабилитирани през настоящата година, както и на докторантите, успешно защитили дисертационен труд. Сред тях са и докторантите от Казахски агротехнически университет "С. Сейфулин“ – Астана.

С решение на Академичния съвет Аграрният университет удостоява Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката, с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на Аграрен университет за изключителни заслуги в развитие на интернационализацията и издигане престижа на Аграрния университет – Пловдив в европейски мащаб.

Аграрният университет изказва благодарност на г-жа Марияна Николова, Заместник министър-председател по икономическите и демографските политики за приноса й в развитие на висшето аграрно образование и аграрния сектор в България и я удостоява с Почетна грамота. 

Връчване Сертификат на Хинрих Майер Жерболе, Почетен Доктор на Аграрен университет – Пловдив, назначен и тази учебна година за гост-професор. Д-р Жерболе има заслуги за  създадените контакти с водещи германски фирми, които подкрепят практическото обучение на студентите, принос при осъвременяване на учебните планове и програми с въвеждане на дисциплини от областта на цифровите и безпилотни технологии, прецизно земеделие и аграрно право. 

Удостояване с Почетен знак на АУ двама видни преподаватели и учени, оставили трайни следи като ръководители на АУ, навършващи  кръгли годишнини:  доц. д-р Георги Москов – Ректор 1995-1999 г. и чл.-кор. проф. дсн Йорданка Кузманова – Ректор два мандата и Председател на Съвета на ректорите – два мандата. 

Обявяване резултатите от Конкурса за избор на име и лого на Университетската ботаническа градина, обявен съвместно със Speedflow Bulgaria, които осигуряват наградата за победителя. 10-членно жури с председател проф. д-р Христина Янчева, Ректор на Аграрен университет, избра най-добрата визуална идентичност. Влад Еллис, изпълнителен директор на Speedflow Bulgaria, официално ще връчи наградата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: