Дионисиево шествие мина през Главната

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
13:31 / 26.11.2021
1805
Откриват 13-тото издание на "Дефиле на младото вино“ в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По стара традиция от площада пред Община Пловдив потегли "Дионисиево шествие“, съпроводено от ансамбъл "Тракия“. Преди това танцьорите от ансамбъла играха танци на площада, а инж. Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм – Пловдив, който е организатор на събитието, разказа какво да очакват от това издание пловдивчани и гостите на града. Дефилето се провежда с активното сътрудничество с Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив" и Университет по хранителни технологии – Пловдив, винопроизводителите и институции, свързани с културата и изкуството в града. /

Във фестивала тази година участват рекорден брой винарски изби – общо 41 и общо 58 участници, които са освен производители на вино и производители на храни. Те ще бъдат разположени в 16 двора на открито в галерии и къщи в Стария град. Събитието се провежда при изключителни противоепидемични мерки. Фратев припомни, че този фестивал е започнал през 2009 година, като целта е била да се представи българското младо вино като алтернатива на френското божоле.

В 14:00 ч. официалните гости ще приветстват участниците. Министърът на туризма Стела Балтова ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание. Дефилето на младото вино в Пловдив ще продължи до 28 ноември – неделя.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
26.11.2021 Министърка удари едно винце в Стария Пловдив
25.11.2021 Ограничават за час движението по улица "Съборна"
23.11.2021 Тринадесетото издание на "Дефиле на младото вино" започва с рекорден брой участници
09.11.2021 Младото вино е на път към Стария град на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).