Димитър Колев се включи в Деня за борба с тормоза в училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:26 / 26.02.2020
1703
В Основно училище "Елин Пелин“ отбелязаха Деня на розовата фланелка. В събитието, посветено на борбата срещу тормоза в училище, се включи и кметът на район "Западен“ Димитър Колев.

"Благодаря Ви, че отново ме поканихте да отбележим заедно този ден. Днес всички ние заедно казваме категорично "Не на тормоза, Да на толерантността и на доброто!“. Всички ние сме равни и трябва да се отнасяме с уважение към всеки един наш приятел, съученик и познат“, заяви пред учениците кметът на района Димитър Колев.

Децата от ОУ "Елин Пелин“ поздравиха присъстващите с "Песента на доброто“, след което заедно със своите гости залепиха на специално табло посланието "Бъди добър!“. Като послание за толерантност в небето над училището полетяха десетки розови балони, а всички извиха дълго българско хоро.

Денят за борба с тормоза в училище, познат още като Деня на розовата фланелка, се отбелязва в България от 2012 година. По традиция той е в последната сряда на месец февруари. Началото на инициативата датира от 2007 година, когато тя възниква като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. Тогава събитието е организирано от двама ученици – Дейвид и Травис. При откриването на учебната година в тяхното училище, група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден, споменатите двама ученици решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен приятел. Инициативата бързо се разпространява по целия свят, като страната ни също вече е част от нея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?
Пловдивчанката, която направи фурор в Австрия: Израснала съм в "К...
Пътничка даде 4 по 20 стотинки и 2 по 10, вижте реакцията на шофь...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).