Дилърите от "Столипиново" остават в ареста

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
15:39 / 19.04.2019
12786
Хванатите в "Столипиново" с над 60 кг наркотици остават в ареста. Това реши Окръжен съд Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По-рано днес се гледаха мерките им. Прокурор Димитър Беличев поиска мярка "задържане под стража" и за тримата задържани. Повдигнати са им обвинения, че в съучастие помежду си на 15 април са държали големи количества наркотик - метаамфетамин над 60 кг на стойност над милион лева, с цел разпространение. Това е тежко умишлено престъпление, което може да се накаже с над 5 години затвор.

По думите му се подготвят още процесуално-следствени действия, ще бъде допълнена инкриминирата им дейност. Прокурор Беличев посочи, че има опасност да избягат или да се укрият. Задържаните не са осъждани, но са доста мобилни в своята деятелност, т.е. могат да извършат и други престъпления, ако са на свобода.

Според защитата обаче трябва да се вземе предвид заболяването на Росица Маркова - епилепсия. В ареста е получила пристъпи. Така че за нея бе поискана мярка "домашен арест". Ниази Мехмедов също имал причина за по-лека мярка - "домашен арест", защото има три деца, за които трябва да се грижи. Той живее на семейни начала с жена, която има договор за работа като чистачка в училище в Германия.

Освен това е нямал пряка възможност да се разпорежда с голямото количество наркотик - нямал е ключ за гаража с наркотика. За третия подсъдим - Владимир Кабакчиев, също се поиска по-лека мярка, а доводите са - призован бил по телефона и се яви. За лична защита Росица заяви, че иска по-лека мярка, нищо повече.

"Искам съдът да е по-благосклонен към нас. Принудиха ме, бях заплашен", заяви Ниази, а Владимир помоли за по-лека мярка.

Съдът обаче наложи и на тримата мерки "задържане под стража". Решението не е окончателно и може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (7):
03.02.2020 Ромите-дилъри си стиснаха ръцете с прокуратурата
03.02.2020 Ромите-дилъри, хванати с екстази за 1.5 милиона, признаха вината си
19.10.2019 Дилърите, спипани с екстази за 1,5 милиона, се винят взаимно — искат на
свобода
06.08.2019 Оставиха в ареста дилърка от "Столипиново", хваната с много екстази
25.04.2019 Хванатите с много екстази в "Столипиново" пропускат Великден
19.04.2019 Показаха лицата на хванатите с много екстази в "Столипиново"
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).