Девическа хорова формация "Евмолпея" посреща италианския мъжки хор "Сан Освалдо"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:19 / 29.03.2012
999
Девическа хорова формация "Евмолпея" при Община Пловдив ще бъде домакин на съвместни концерти с италианския хор "Сан Освалдо" . Те са под патронажа на народния представител Величка Шопова, заместник-председател на Група за приятелство на България и Италия в 41-то Народно Събрание и със съдействието на Община Пловдив и Почетния консул на Италия в Пловдив. Водач на италианската група ще бъде г-жа Джулиана Джили - съветник по култура, образование, социални и младежки политики при Община Ронченьо Терме.

На 31 март (събота) от 18.30 часа в зала "Съединение" на Регионален исторически музей ще се състои съвместен концерт на двата хора. На него публиката ще може да оцени майсторството им със самостоятелните им изпълнения и с общото представяне на химните на Италия и Европа. Преди това двете формации ще имат концерт включен в рамките на XIX-тия Италиански фестивал на красотата и прическата, организиран от Кристиян оф Рома Груп. Той ще се състои същия ден в зала "България" на конгресния център на Международен панаир Пловдив от 16 часа. 
 
Италианският мъжки хор "Сан Освалдо" е създаден през 1968 г. от група приятели, почитатели на песента. Хорът приема името на малката черква "Сан Освалдо", която се намира близо до града. Първият хоров диригент и инициатор на групата е д-р Примо Мартинели. По-късно хорът се поема маестра Карла Moска, чиито мандат продължава до 2000 година. От 2001 г. до 2009 г. диригент е Федерико Бонато, а от 2010г. диригент на хора е Салваторе ла Роса. Президент на хор "Сан Освалдо" е г-н Ивано Зотелле. 

От 40 години хор "Сан Освалдо" организира престижен фестивал на народни и планински надпявания, провеждан в прекрасната зала на салона на празниците в Palace Hotel. Той също е организатор и на "Къщата на музиката" в Ронченьо Терме - музикална академия, в която е създаден музей на етнически музикални инструменти от цял свят.

Хор "Сан Освалдо" взема участие в много концерти, фестивали и конкурси в Италия и Европа - Германия, Холандия, Швейцария, Австрия, Чехия, Уелс, Хърватия, Босна и Херцеговина, САЩ, Канада, Унгария, където получава винаги високи оценки за своето изкуство. Неговият репертоар се простира от народни и алпийски песни до класически хорови произведения.

При срещата си с публиката хор "Евмолпея" ще изпълни под диригентството на Рада Славинска част от програмата, с която ще се представи на едно от най-значимите хорови събития в Европа и света - "Гласовете на света" - Нанси'2012 във Франция през месец май.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).