Деведжиева: Каназирева се мисли за Бойко Борисов на местно ниво

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
09:31 / 12.11.2020
13534
Позиция на председателя на партия КОД – Пловдив, Пепа Деведжиева:

"Областният управител Дани Каназирева се е объркала и явно е решила, че е Бойко Борисов на местно ниво. Следя ситуацията с ковид епидемията и всекидневно се изумявам от издадените от Каназирева заповеди като председател на Областния кризисен щаб. Изначално е странно, че този щаб се оглавява от човек, който няма никакви познания в областта на медицината.

Според мен е редно начело да бъде един здравен инспектор, по подобие на модела на Националния кризисен щаб. А самите заповеди и разпореждания са смайващи – нарежда се на кмета на Пловдив МБАЛ "Свети Мина“ да стане ковид болница, а после и от бюджета на общината да се плащат надбавки на медиците там. Дани Каназирева има дълъг стаж като общински съветник и е добре да си спомни как скачаше за харченето на всяка стотинка и настояваше всеки разход да се обсъжда в комисиите на Общинския съвет и чак тогава да се внася за гласуване. А сега иска от общинския бюджет да се плащат допълнителните възнаграждения на медиците в МБАЛ "Свети Мина“ за работата с пациенти с ковид.

Наскоро мои близки бяха настанени с тази диагноза в МБАЛ "Свети Мина“ и имам лични впечателния. Първо, тази болница не е оборудвана и не може да лекува случаи на ковид. Не приемам обясненията, че там ще се приемат само хора в леко и средно тежко състояние, защото състоянието на пациент с коронавирус може да се влоши много бързо и тогава – по плановете на областния управител – той трябва да бъде извозен до друга болница. Но къде е гаранцията, че в тази друга болница ще има свободни легла точно в този момент?

Каназирева имаше 6 месеца на драстично по-малко случаи през лятото и можеше да помисли за по-добър избор на болница за ковид от "Свети Мина“. Например УМБАЛ "Пловдив“, дялове в която имат и общините в областта. След като плановите операции там са преустановени, има празни отделения, а режийните разходи си текат. Можеше да се помисли отделянето на няколко етажа в УМБАЛ "Пловдив“ за ковид, там има и Отделение за интензивно лечение, има и апаратура.

Цялата активност по темата е пиар на Дани Каназирева, която гради образ на човек, който ще спасява болни с ковид, а и самата болница "Свети Мина“. Само че този план повече прилича на опит Каназирева да се хареса на властимащите в София и да спаси себе си, защото мандатът ѝ като областен управител е към края си. Добре е Каназирева да осъзнае какви са всъщност правомощията ѝ като областен управител и ако иска още власт, да се яви на избори и ако получи нужния брой гласове, да стане министър-председател. Иначе всичко си остава евтин пиар с цената на човешкия живот, а това е вулгарно".

Виж коментарите (16)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).