Дете, пострадало при ПТП: Оказах се затисната между парапета и колата!

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
13:34 / 10.06.2015
2822
Пет деца от област Пловдив, пострадали в катастрофи, бяха подпомогнати от Националния дарителски фонд за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска обяви, че тази година от Фонда са подпогнати 25 деца, пет от тях са в област Пловдив.

"Ние сме длъжни да пазим децата, заради това съдадохме преди 10 г. Фонда", каза още Тодоровска.

Тя заедно с представители на КАТ София и Пловдив дадоха парична помощ на децата - Христина Стойнова, Златка Огнянова, Димитър Жеков, Ренета Лазарова и Атанас Караиванов.

Оказа се, че Христита е дъщеря на шефа на ЦСМП Пловдив д-р Иван Стойнов. Момичето разказа, че е пострадала при удар от автомобил, който е бил в пешеходна зона.

"Аз и приятели бяхме до парапет, когато майка с дете подкара колата си напред, а след това рязко назад. Аз се оказах затисната между парапета и колата", разказа още момичето.

От КАТ също призоваха да бъдем по-отговорни на пътя и обявиха, че за първите 6 месеца тази година 11 деца са загинали при ПТП, а 349 са ранени. В същия период на миналата година загиналите са били с 2 повече, а раненените - с 24 повече.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).