Депутат: Нелегални бежанци могат да окупират Пловдив! Летището бе тъмно, а паркингът празен!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
19:40 / 18.03.2024
12914
Народните представители от “Възраждане" Ангел Георгиев и Емил Янков и председателят на групата на “Възраждане" в пловдивски Общински съвет Господин Апостолов проведоха пресконференция, на която коментираха най-актуалните политически теми и въпроси, свързани с проблемите с нелегалните мигранти и предстоящите евроизбори. Председателят на групата на “Възраждане" в Общински съвет - Господин Апостолов посочи съмнителен казус, свързан с опасения за корупционно усвояване на средства, от страна на НПО. 

“През последните седмици получихме сигнали за предстояща вълна от регистрации на неправителствени организации, както и за промяна на реалната дейност на вече съществуващи такива, които са били учредени, с цел - подпомагане на бежанците от Украйна в България, но ще бъдат използвани за разпределяне и усвояване на средства за нелегалните мигранти, които ни биват връщани, посредством споразумението по, така нареченият “въздушно-капков Шенген".

Миналата седмица в Общински съвет Пловдив постъпи искане от една неправителствена организация за предоставяне на помещение от община Пловдив, като направи впечатление, че самата организация е със затихващи функции, последната година, но исканото помещение, което Общината е трябвало да предостави под наем е с доста големи размери. Поставените от нас въпроси на Комисия и липсата на обяснение, от страна на другите групи, доведе до обосновани предположения, че става въпрос за съмнителна дейност. Тези подозрения се засилиха, след като след нашите действия по случая, това предложение беше  оттеглено", заяви председателят на групата на “Възраждане" в пловдивски Общински съвет, Господин Апостолов. 

Той добави още, че остават отворени въпросите, дали нелегални мигранти, върнати от Европа, ще бъдат настанявани в и около Пловдив и, дали Община Пловдив ще предприеме адекватни действията, относно обезпечаването на сигурността на пловдивските жители, които са изключително притеснени и изпращат сигнали до народните представители от “Възраждане". 

Проверката по няколко такива сигнала, коментира Емил Янков от “Възраждане", който посочи, че при него са постъпили съобщения и видеа от жители на Пловдив, според които, на кратки часови интервали се извършват полети от Австрия, с които се транспортират нелегалните мигранти от Виена до втория по големина град в България. 

“По отношение на ситуацията в Пловдив и пловдивското летище, получихме няколко сигнала на притеснени граждани, на които реагирахме и лично присъствах на една проверка на летището. Когато пристигнахме, то беше странно неосветено, обикновено има доста полети, но този път и паркингът беше празен. Влязохме вътре и видяхме, че има несъответствие между информацията, публикувана на информационното табло и тази от официалния сайт “Flight Radar". Според данните в него, се е извършител полет от Виена - Австрия до Пловдив, а тази информация липсваше в информационното табло. Това буди сериозни опасения и притеснения", заяви още Янков. 

“Това, което от престъпната сглобка се опитват да реализират като политически дивидент, единствено отваря вратата да се превърнем в мигрантско гето. За решаването на този проблем, ключови ще бъдат евроизборите, които предстоят.  Гражданите имат възможност да гласуват за някой от сглобката и да се превърнем в един бежански лагер или да подкрепят “Възраждане", за да изпратим хора, които ще работят за реформирането на Европейския съюз отвътре", коментира Ангел Георгиев от “Възраждане".

Виж коментарите (6)

Още по темата (375):
25.04.2024 Задържаха 12 мигранти сред тях жени и деца
06.04.2024 Харманли на протест срещу бежанския лагер
05.04.2024 Шофьорът на камиона ковчег: Казаха ми да закопая умрелите, а другите да
пътуват
01.04.2024 Афганистанец и жена му българка са били пребити посред бял ден
31.03.2024 Протест "Вън мигрантите от България"
29.03.2024 Екшън на АМ "Тракия" до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).