Демонтират билбордовете на некоректни фирми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:34 / 28.09.2010
3290
Община Пловдив започва демонтажа на 30 билборда на фирми, които не са си платили наемите, съобщи зам.-кметът Александър Константинов. Задълженията на фирмите към 31 август са 331 434 лв. В рамките на тази сума са и 174 665 лв., за които са заведени дела от страна на общината към 29 фирми.

Основните задълженията са на три фирми: "СТИЛ РЕКЛАМИ"ООД; "МАГ - БИЛБОРД" ЕООД и "СПЕЙС АУТДООР" АД. Рекламните съоръжения на тези фирми не са отстранени след прекратяването на договорите им с Община Пловдив. Те не са получили и разрешение да монтират рекламните съоръжения, но въпреки това са продължили да ги ползват въпреки, че са длъжни сами да ги демонтират.

"До този момент сме премахнали 5 от 11 билборда на СТИЛ-РЕКЛАМИ"; 3 от 9 на "МАГ - БИЛБОРД" , а днес сваляме на 4 на СПЕЙС АУТДООР", заяви Константинов. Всяко демонтиране струва на общината 340 лв. Винилите се транспортират в двора на "Паркове и градини", където ще бъдат съхранявани в продължение на 1 година.

"Те ще бъдат върнати на фирмите, след като погасят борчовете си и поемат разходите за демонтирането. В случай, че не го направят, след изтичане на законовия срок, билбордовете да станат общинска собственост. Така фирма "Чистота" вместо да дава пари на фирми, за да рекламира, ще разполага със собствена рекламна площ", заяви Константинов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Демонтират билбордове на некоректни фирми

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
В 472 секции ще се гласува днес в Пловдив
Убийството в Кючука: Ударите са нанасяни както в изправено, така ...
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).