Деца взеха участие във форум по кариерно ориентиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:27 / 25.11.2015
1318
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес учениците от VI-а клас от СОУ "Братя Миладинови" - Пловдив взеха участие във форум по кариерно ориентиране "В света на професиите". 

Събитието беше организирано от Центъра за кариерно ориентиране - Пловдив, създаден по проекта на Министерството на образованието и науката "Система за кариерно ориентиране в училищното образование". 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Учениците, разделени на 4 групи - според интересите и желанията за упражнявана от тях професия, представиха пред своите съученици, родители и гости предварително изготвени проекти. 

По много атрактивен начин бяха показани професиите: полицай, треньор, лекар и дизайнер. Облечени в характерната за тях работна униформа, учениците демонстрираха и своите артистични умения.

В представянето на отделните професии беше включен родител, упражняващ професията треньор. Той сподели своя опит и постижения. За положителните и отрицателните страни на работата на полицая разказа и инспектор от детска педагогическа стая на I РПУ- Пловдив.

Форумът по кариерно ориентиране "В света на професиите" помогна на учениците да осъзнаят, че не е достатъчно да харесват професията по външни белези. 

Необходимо е да знаят какво конкретно се работи, в каква работна среда, с какво работно време, какви са контактите и възможностите за намиране на работа, какви са изискванията към качествата, знанията, уменията и образованието. 

И ако се убедят, че работата им харесва, тогава да потърсят информация къде могат да получат подходящото образование и квалификация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).