Деца в неравностойно положение ще се включат в Немския коледен базар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:43 / 27.11.2015
2421
Младежи без семейства и живеещи на прага на бедността - всички те потребители на социалните услуги на фондация "Конкордия България", ще се включат в Немския коледен базар в Пловдив на 28 и 29 ноември. Базарът ще се проведе на площад "Стефан Стамболов" пред Общината.

Фондацията е част от международната организация "Конкордия социални проекти", която развива дейност в подкрепа на деца и младежи в Румъния, Молдова и България. 

Социалните услуги на фондацията се обединяват около общите усилия и цели на екипа да осигури удовлетворяване на основните жизнени потребности на младежи и деца в неравностойно положение като база за интензивна социално-педагогическа работа с тях по посока на усвояване на умения за независим и самостоятелен живот. 

В тази връзка ателието за изработване на свещи и работа с глина на "Конкордия" възниква най-напред в контекста на педагогическата и трудотеапевтична програма на фондацията, а през годините работа се налага като място, в което редом с упражняването на базови трудови навици и умения, свързани с фината моторика, може да се доразвие в посока реализация на произведената продукция и осигуряване на регулярна заетост за младежи от целевата група. 

Те произвеждат севщи с различни форми, цвят и дизайн и винаги ръчно изработени за добра кауза. Важно е за хора, преживели различни трудности, да изпитат сами усещането да създадеш нещо от началото до края и да хванеш в ръката си резултата на своя труд. По този начин поднасят своето пъстро и артистично "Благодаря" към хората, които подкрепят "Конкордия".

В тази връка фондацията с радост ще вземе участие със собствен щанд в  базара, който предоставя пространството си и за благотворителна дейност, насочена не само към пренасянето на културните традиции на немско говорящите страни в България, но и към популяризирането на българските традиции в Европа. 

По традиция през ноември и декември в цялата страна се организират различни базари и зложения, но този базар обединява усилията на екип, който работи в насока утвърждаване на българо-немските взаимоотношения и културен обмен, като същевременно си пставя за цел това да бъдe достъпнo за хората от всички социални групи.


Виж коментарите (0)

Още по темата (202):
23.11.2016 Коледен базар отново ще радва пловдивчани - вижте къде
12.03.2016 Премахнаха ледената пързалка от Центъра
01.03.2016 Ледената пързалка прокапа, водата стигна до ул. "Иван Вазов"
13.01.2016 Приключи кампанията "Деца помагат на деца" в "Южен"
13.01.2016 Пловдивчанин пострада след обстрел от римски свещи
11.01.2016 Започна демонтажът на коледната украса по Главната
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).