Дани Каназирева се срещна с посланика на Хърватия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:26 / 13.01.2020
1966
През април ще бъде подписано споразумение за приятелство и сътрудничество между Пловдивска област и Задарска жупания. Това стана ясно на днешната среща в Областна администрация между посланика на Република Хърватия в България Нейно Превъзходителство Ясна Огняновац и областния управител Дани Каназирева.

Поканата за споразумението за сътрудничество и приятелство между двата региона идва лично от губернатора на Задарска жупания Божидар Лонгин и след посещението му в Пловдив в края на миналата година.

Очакванията са сътрудничеството да бъде фокусирано в сферата на икономиката, инвестициите и бизнеса, туризма и културата. Екипи на двете области започват веднага работа по параметрите на споразумението и се очаква то да бъде подписано през април в града Задар – Хърватия.

Събитието съвпада и с планираното вече посещение на Дани Каназирева през същия месец, когато в Задар се чества традиционният ден на областния управител.

На срещата бяха разменени и традиционните подаръци, а Дани Каназирева първа получи символа на председателството на Съвета на ЕС от страна на Хърватия. Посланиците на страните членки на ЕС ще го получат утре на среща в столицата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).