Дани Каназирева и кметът на Брезово обсъдиха проблемите с водоснабдяването

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:19 / 21.01.2020
3996
Областният управител Дани Каназирева и кметът на Брезово обсъдиха проблемите с водоснабдяването на населените места и възможностите да бъдат решени в кратки срокове.

Вече се работи за дългосрочното решаване на проблема с качеството на питейната вода в село Пъдарско, където хората от две години, заради наличието на естествен уран, ползват водоноски.

Мерките бяха предприети след проведената среща в областна администрация в края на миналата годината и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово.

"Имаме добра комуникация с институциите и ще продължим да работим заедно, заяви областният управител.

За целта ще бъде изграден нов водопровод с дължина 1,5 км, който ще захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец.

От ВиК са информирали областния управител, че е извършено хидроложко проучване за качеството и количеството на водата и резултатите са много добри. Предстои да бъде изграден нов сондажен кладенец и нова санитарно-охранителна зона на помпената станция в Борец.

Управителят на ВиК – Пловдив Спартак Николов е уверил, че всички мероприятия като проектиране, изграждане и финансиране ще бъдат от страна на дружеството.

Според експертите на областта, ако всичко върви по план до шест месеца водопроводът може да бъде изграден и въведен в експлоатация. Г-жа Каназирева увери, че областна администрация ще окаже пълно съдействие при съгласуване и одобряване на документацията за изграждане на алтернативното водоснабдяване на Пъдарско.

"Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. Празни приказки и обещания не могат да решават проблемите на хората, подчерта Дани Каназирева

От своя страна кметът Христо Енков съобщи, че е изготвил четири годишен план на дейностите, включително и превантивни мерки, които трябва да бъдат извършени, за да се намали опасността от воден режим в община Брезово. Той допълни, че утре ще го представи и обсъди с ръководството на ВиК Пловдив. В плана са залегнали необходимите ремонти и дейности на водопреносната мрежа в селата Стрелци, Свежен, Златосел, Розовец и Върбен, в които има проблеми с качеството на питейната водата, а честите аварии и старата ВиК мрежа са причина за липсата й с дни.

На срещата, която се състоя в Брезово, присъстваха всички кметове и кметски наместници от общината, зам. областният управител Ева Апостолова, експертите от областна администрация инж. Йордан Кюмюрджиев и инж. Митко Стойчев и граждани.

Виж коментарите (1)

Още по темата (57):
16.09.2022 Делото срещу бившия министър Нено Димов продължава
03.05.2022 Делото срещу Нено Димов започва по същество
15.03.2022 Делото срещу бивш министър от правителството на Борисов започва по същество през май
01.12.2021 Отложиха делото за водната криза в Перник
01.12.2021 Започва делото срещу ексминистър Нено Димов
17.03.2020 Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).