Дани Каназирева: Областният управител е длъжен да се намесва в работата на местната власт!

Автор: Диана Бикова
Коментари (21)
08:30 / 30.12.2019
10454
Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завършила е Право в ПУ "Паисий  Хилендарски", след това става доктор по Конституционно право с дисертация на тема "Местната власт в условията на членство на България в Евроейския съюз". 

Специализира "Британско право и право на Европейския съюз" в "Кеймбридж", а през 2014 г. специализира в САЩ по програма "Младите лидери на България", компонент "Обучение за млади професионалисти в сферата на правосъдието", организирано от Фондация Америка за България.


Адвокат към Адвокатска колегия – Пловдив. Основател и лидер на "Съюз за Пловдив". Общински съветник и председател на ППГОС "Съюз за Пловдив" в ОбС – Пловдив. На 5 ноември 2019 г. бе назначена за областен управител на област Пловдив. 

2019-та се оказа година, изпълнена с много предизвикателства за Дани Каназирева, казва в интервю за Plovdiv24.bg областният управител на област Пловдив. 

Ключовата дума в работен план е решителност - да отстоява своите позиции, да преследва своите каузи, да отстоява принципите, в които винаги е вярвала.

В интервюто Каназирева коментира как от кандидат за кмет на Пловдив и яростен критик на управлението на ГЕРБ в следващия момент е назначена за областен управител от същата партия. "По някакъв начин се правят внушения, че едва ли не "Съюз за Пловдив" е възникнала като анти-ГЕРБ организация, което абсолютно не е вярно. Аз никога не съм критикувала личността на един или друг кмет, винаги съм била яростен критик на решенията, които се взимат, и начина, по който се управляват и решават наболелите въпроси на местната общност" - обясни Дани Каназирева. Тя обещава да бъде такава и занапред не само за казуси в Пловдив, а и за всички общини в региона. Няма нищо по-ценно от това, когато едно управление е отворено за хора дори с различно мнение - смята областният управител.

На въпрос за бъдещето на "Съюз за Пловдив", Каназирева посочи, че за един месец партията е внесла в Общинския съвет предложения за ревизия на сделките, за намаляване на данък МПС и за създаване на структура "Зелена система". Тя е сигурна, че партията ще затвърди позициите си в полза на пловдивчани.

Дани Каназирева беше редом до кмета Здравко Димитров на няколко важни срещи. В интервюто коментира, че решения, които касаят важни за града теми, трябва да се взимат с консенсус. "И друга община да реши да взима подобно решение, аз също ще бъда там и също ще дам своето становище" - каза тя.

Областният управител коментира и транспортната връзка "Бетонен мост". Каназирева ще отстоява да има успоредно проектиране на пробива под централна гара и на реновирането или изграждането на нов бетонния мост.

Областният управител не само има правомощия да се намесва в работата на местните власти, а е длъжен да го направи, категорична е Каназирева. Тя уточни, че е в непрекъснат диалог с гражданите не само на Пловдив, а и от региона. Като пример посочи проблема с водоснабдяването в Брезово, с избора на кметски наместник в община Съединение, с решение в ОбС - Куклен за транспортните линии... 

За един месец Дани Каназирева е успяла да се запознае в детайли с всички проекти в областта. Активно се работи по Югоизточния обход от колелото на Асеновградско до "Скобелева майка" и се очаква в края на март, началото на април да се обяви обществената поръчка за изпълнението. Проведени са няколко работни срещи за околовръстното шосе, което ще се изпълнява на три лота.

Паралелно с това се работи по проекта за каскада "Въча" и се предполага, че през септември-октомври догодина ще има готовност за предпроектни проучвания за водоснабдяване. Сред акцентите в бъдещата работата ще е надлеза до Хисаря, който е изоставен от 30 години. Каназирева обяви, че ще се работи и за изграждане на пречиствателни станции в общините, а в началото на новата година ще проведе среща с ръководството на ВиК. 

За 2020 година областният управител си пожелава здраве, а за града и региона  желае проблемите да се решават успешно. 

Цялото интервю с Дани Каназирева гледайте във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (21)

Още по темата (24):
01.01.2020 Най-грозните зверства и смъртоносни инциденти в Пловдив!
01.01.2020 Знаковите съдебни дела и разправии в Пловдив за 2019 г.!
01.01.2020 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през декември!
31.12.2019 Пламен Панов коментира какви са концепциите му за културата, археологията и туризма
31.12.2019 Йордан Ставрев: Обмисляме общ план за видеонаблюдение на целия Пловдив
30.12.2019 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през ноември!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).