ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дани Каназирева: Невъзможно е да управляваме с БСП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 05.10.2008Коментари (0)2687
© Plovdiv24.bg
Дани Каназирева, председател на правната комисия в Общинския съвет, председател на надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация и член на политическото ръководство на ГЕРБ в Пловдив, отговори на няколко актуални въпроса специално за читателите на Plovdiv24.bg:

- Госпожо Каназирева, очаквате ли драматични събития на предстоящата сесия на Общинския съвет?
- Мисля, че драматизъм няма да има. На миналата сесия ескалира дълго наслагвано напрежение между ГЕРБ и ВМРО, както и личностните нападки към ген. Йордан Кюмюрджиев. Нашата група нееднократно е доказвала, че е единна и нямаше как да не подкрепим своя председател в такъв един момент. Няколко сделки особено допринесоха за обтягане на отношенията между двете партии. Злоупотребата с "Ритон" всъщност преля чашата.

- Как ще се развие казусът "Ритон"?
- От чисто юридическа гледна точка според мен има допуснати нарушения и неспазване на сроковете в самото възлагане на акциите. Депозирала съм доста молби до различни институции - Окръжен съд, Окръжна прокуратура, Министерство на правосъдието, Камарата на частните съдебни изпълнители. Оттук нататък от община Пловдив зависи как ще води евентуалните съдебни дела и съответно какво ще е решението по казуса. Точно за това апелирах към общината да забравим конфликтите между ГЕРБ и ВМРО и да работим заедно по случая "Ритон", което, не знам защо, така и не стана факт и всъщност задълбочи разрива в отношенията. Внесеното предложение за стрелбището също беше една гореща точка на напрежение. Аз лично не съм против изграждането на стрелбище, но не мисля, че то е най-приоритетно за развитието на града. По този въпрос ГЕРБ проведе среща с Бизнес-експертния съвет на Пловдив, на коята присъстваше и нашият предсетел Цветан Цветанов. Бизнесът категорично заяви, че това предложение не трябва да бъде подкрепено и е продължение на разграбване на имуществото на Пловдив. Становището, което аз изразих в правната комисия, бе, че дори да бъде гласувано на сесия това предложение, трябва максимално да бъде защитен интересът на общината. Предвидените инвестиции от около 20 милиона лева, една много сериозна сума, да бъдат обезпечени с банкова гаранция. Ако бяхме работили заедно по доста от горещите точки, мисля, че нямаше да се стигне до разрива.

- Как ще коментирате мнението, че всъщност ГЕРБ не е в опозиция , а е във властта чрез своите районни кметове?
- От момента, в който районните кметове станаха избираеми, се получи една празнина в законодателството. Не може един районен кмет да има самочувствието, че е избран от гражданите, и същевременно да не може да направи нищо за тях и да е абсолютно зависим от кмета на община Пловдив. Така че ГЕРБ наистина е в управлението чрез районните кметове, но техните правомощия могат да бъдат коригирани и ограничавани от кмета на Пловдив.

- Според Вас бяха ли наложителни оставките на заместник-кметовете?
- При сформирането на тази нова коалиция между ВМРО И БСП в града и при разграничаването на нашата партия на национално ниво от БСП, чисто политически погледнато, е невъзможно да работим с БСП. Освен това заместник-кметовете са от екипа на кмета на Пловдив, те са политически назначени и при това положение няма как наш заместник-кмет да остане в този екип. Да участваме в управлението заедно с БСП е невъзможно.

- Как виждате оттук насетне развитието на отношението между ГЕРБ и ВМРО?
- Не мога да прогнозирам и да кажа какво ще се случи оттук нататък. Не мога да бъда и крайна в становището си по тези отношения, но при формирането на коалиция между БСП и ВМРО, няма как ГЕРБ да участва в този формат.

- Витаят слухова, че ще бъдете сменена като председател на Надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация?
- Това, че ще бъда сменена, го разбрах от медиите. Смени ли се формата на управление с формата БСП-ВМРО, това ще са политически назначения. Въпреки нападките на БСП срещу агенцията, аз съм категорична, че тя не е спирала да работи. Не само приватизационните сделки са важни. Лесно е да продадеш нещо. По-отговорното и по-важното е след като го приватизираш, да провеждаш контрол относно изпълнението на задълженията на страните по договора. Точно в този аспект бяха и забележките ми към стрелбището. Не просто да продадем нещо, а да имаме реално изпълнение в бъдеще на задълженията от страна на приватизаторите.
Но каквото и да се случи, ГЕРБ ще продължи да работи за Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: