ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Да си пешеходец в Пловдив е изпитание, най-опасните булеварди са "Санкт Петербург" и "Освобождение"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:12 / 05.02.2024Коментари (5)4540
©
Ръст на тежките катастрофи у нас отчитат от МВР.  През последната година се е увеличил и броят на ранените при пътни инциденти. По-малко обаче са загиналите. 

Най-много тежки катастрофи са станали в Пловдив – над 800, последван от София и Варна – с по над 700.  Най-малко са в Силистра, Ямбол и Перник. 

Там пътните инциденти са под 100. 

И още – през деня са станали над 100 тежки катастрофи. За сравнение – през тъмната част на денонощието те са 802-е, а на смрачаване 190. 

Kръгово на СПС е най-опасното кръстовище в Пловдив. На него за година са възникнали седем тежки катастрофи с 12 пострадали.

"Да си пешеходец  в града под тепетата, е истинско изпитание“, казва пред bTV Красимир Спасов.

"На зелен светофар, на пешеходна пътека, щеше да ме блъсне рейс. Знаеш ли какво ми вика?! "Не те видях“, споделя още мъжът.

Най-много пътни инциденти са отчетени на булевардите "Санкт Петербург" и "Освобождение". Пловдив е един от градовете с най-много пътни травми.

"Обикновено карам изключително бавно и винаги си мисля, че не съм с предимство. Защото напрежението на пътя е огромно“, казва пловдивчанката Надежда Василева, шофьор.

От полицията уточняват, че най-често тежките катастрофи у нас са след несъобразена скорост и опасни маневри от страна на водачите.

"Водачите най-често нарушават закона за движение по пътищата, след това са пешеходците. Основно пострадалите при ПТП са водачите в активна възраст – от 25 до 64 години“, обясни Мария Ботева от ГДНП.

Призивът е без значение дали сме шофьори, или пешеходци, винаги да се оглеждаме и да се съобразяваме с правилата, защото това може да коства живота ни.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има и още една добра практика по света - задължителни видеорегистратори в колите ;-) Я да видим тогава как ще се измъкват при положение, че някъде някой колега го се заснел "в крачка". Тогава няма да има - пострадалия сам и без свидетел, а пътниците свидетели на шофьора, който не бил сгазил лука (солидарност един вид)... :-))))
+2
 
 
Само празни приказки си говорим всеки божи ден. Умствените инвалиди няма да ги спрете нито с камери нито с глоби а те са най-много! Те и след като им вземат книжките си карат колите и не им дреме дали са пияни, дрогирани или без книжки! Движението е хаос от където и да го погледнеш като минеш от тези които не могат да карат въобще през тези които не карат въобще и задръстват движението та стигнеш до по-горе споменатите които не им дреме... картинката е покъртителна и аз лично смятам че решението е такива които са хванати с алкохол, наркотици и буйстват по-пътищата директно в панделката без книжка 2-3 години и солена глоба. Ама професорите казват не трябва такива да ги отритваме от системата защото после стават по-зле?! Ами тях това ги храни беззаконието! Дай ще си правя каквото искам пък няма какво да ми направят! Ами не ги отритвайте, не ги затваряйте всичко да минава за 3 дена и ония пак да си карат след всичко сторено а вие "нормалните" си плащайте като попове всичко и треперете да не ви е заснела камера с 10км. отгоре! Това не е живот нормалния човек го е страх да излезе да отиде някъде защото вижда що за чудо е по-пътищата а ония болни мозъци да се разхождат на свобода и да тероризират хората по-всяченски начини... Хора събудете се тези хора не се раждат престъпници такива стават ама все повече взеха да стават ние каква държава сме? Такава която толерира само лошото у хората и ги прави паплач ли? Подобните хора като видят че всеки боди ден такива "утайки" като тях ги вкарват в пандела за неща които те самите правят всеки божи ден ще се укротят! Ако искате да живеете в нормално общество трябва да има нормални закони, не ви ли писна всяка вечер в 19:00 часа да слушате как за денонощие били хванати десетки някой път стотици пияни/дрогирани. Как през ден/всеки ден има загинали хора по-пътищата от такива дето са ги хващали 50 пъти и никога не са си понесли наказанието и продължават да убиват? Май нормалните хора ако са вдигнат на протест вместо да пазят/събарят паметници да скочат за промени в законите ще е по-добре а? Ама останаха ли нормални хора... Пловдив е в топа на класацията на подобен тип индивиди и ако не се промени нещо наистина съществено ще остане топа и от много хубаво ще стане ужасно място замислете се какво искате за вас, децата ви, близките ви? Да чакаме всеки момент все някъде някой да ни връхлети и убие ли? Децата попиват тези глупости защото виждат че е по-лесно, "модерно" и безнаказано!
+4
 
 
30 км/ч ограничение за вътрешноквартални улици и 50 за булеварди с ефективни глоби и санкции при нарушение и без право на обжалване е решението.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: