ДСБ сне политическото доверие от Деведжиева, защото подкрепила бюджета на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:24 / 27.01.2017
4943
ДСБ снема политическото си доверие от бившия си председател и общински съветник Пенка Деведжиева, защото подкрепила бюджета на града на сесията вчера в разрез с официалната позиция на партията. 

В декларация до медиите се заявява още, че Деведжиева е гласувала по всички ключови въпроси в града в пълна подкрепа на кмета Иван Тотев.

Публикуваме без редакторска намеса декларацията на ДСБ Пловдив район "Централен":

Днес, 27.01.2016 г., на извънредно ръководство на общинската организация на ДСБ Пловдив р-н Централен, бе взето следното решение: 

Като взехме предвид следните обстоятелства:

1. Г-жа Пенка Деведжиева подкрепи един от основните политически документи на община Пловдив, бюджет 2017, в разрез с решението, което бе прието в организацията ни. Позицията на ДСБ Пловдив бе, че ние не подкрепяме бюджет на партийните назначения. Още по-притеснителен е фактът, че ръководството на общината прие редица искания на БСП, ВМРО, Кауза Пловдив и други политически формации, а исканията на ПП ДСБ дори не бяха представени в зала от г-жа Деведжиева. 


2. Гласуванията на г-жа Пенка Деведжиева по всички ключови въпроси в града и пълната подкрепа, която оказва на Кмета Иван Тотев. Бламирането на идеята за прозрачни институции, липсата на питане към кмета за далаверата с транспортния проект, гласуването за разпродаването на града на парче, са само част от удобната подкрепа, която предоставя г-жа Деведжиева на кмета Иван Тотев

3. Силно сме притеснени от получен от граждани сигнал за конфликт на интереси, касаещ предоставяне на търговски услуги от дружество, представлявано от г-жа Пенка Деведжиева, на общината и общински дружества. Считаме, че използването на политическата сцена с цел лични облаги е нещо, срещу което ПП ДСБ винаги се е противопоставяло и ще продължава да го прави.

Организацията на ДСБ Пловдив в р-н Централен снема политическото си доверие от г-жа Пенка Деведжиева в качеството ѝ на общински съветник в ОбС Пловдив и член на ДСБ Пловдив р-н Централен. От тук насетне г-жа Деведжиева не представлява интересите на ДСБ и на хората, които са гласували за нея. Припомняме, че г-жа Деведжиева бе избрана за общински съветник след проведена кампания с позиции против управлението на ГЕРБ и Иван Тотев в града ни.

Решението на ръководството на ДСБ Пловдив р-н централен е изпратено на Националния вътрешнопартиен арбитраж, с копия до: председателя на ДСБ Пловдив и член на НР Йордан Иванов, Националното Ръководство на ПП ДСБ и председателя на ПП ДСБ Радан Кънев.


Виж коментарите (1)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).