ДКЦ-та ще внасят в бюджета на Пловдив 80% от печалбата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:12 / 29.03.2012
2109
Общинските търговски дружества вече ще внасят в градската хазна не както досега 50% от дивидентите си, а 80% от тях, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това решение беше взето от ОбС на Пловдив, въпреки мотивите на опозицията, че по този начин дружествата, които са предимно здравни заведения като ДКЦ-та и диспансери, се обричат на фалит. 

Освен това, общинският съвет реши за управител на Онкодиспансера да бъде назначен официално единственият кандидат, явил се на конкурса за длъжността. Той е д-р Калин Калинов, оценен с 5.77 от от 5-членната комисия, провела конкурса в общината. Той е и досегашният временно изпълняващ длъжността шеф на здравното заведение. 

На днешната сесия градският парламент прие и годишния отчет на обществения посредник на територията на Община Пловдив Юлия Юрдекова. Припомняме, че предложението влезе на предстоящото заседание в извънреден порядък, а от него стават ясни препоръките към Общинската и районните администрации. 

Основните от тях са ускоряване на процеса по създаване на "електронна община", с оглед обезпечаване на пълна прозрачност (в т.ч. обществени поръчки, търгове и пр.), ревизиране наличието на табели с имената на улиците и по преценка - дублиране с табели на латиница, прецизиране разположението на съдовете за смет и поставянето им по възможност в т.нар. "джобове"и популяризиране на Сахат тепе като "зона за отдих" на пловдивчани и гости, както и включването му в екопроекти.

Междувременно, системата за електронно гласуване на няколко пъти "отказа". Въпреки почивките, дадени от председателя арх. Илко Николов за отстраняване на проблема, се наложи на няколко пъти градските съветници за гласуват явно с вдигната ръка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).