»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
÷€л блок крад€л парно и топла вода в ѕловдив
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 10:15 / 03.03.2017 оментари (31)19835
©
јбонати от ц€л блок в продължение на 10 дни крали парно и топла вода в ѕловдив. —хемата им била разкрита с анализ на местната топлофикаци€ месец по-късно, съобщи ЅЌ“. ƒружеството отчита дистанционно всичките си 1200 абонатни станции в реално време. “оест във всеки един момент датчици прикрепени към централни€ топломер и водомер подават информаци€ към системата на топлофикаци€ и т€ може да проследи данните.

јнгел  ирилов: "—лед един такъв анализ се останови, че имаме кражба на топлинна енерги€. ¬ какво се състоеше кражбата - беше манипулиран общи€т водомер за топла вода и общи€т водомер в абонатната станци€".†

Ќаказанието за абонатите от този блок е начисл€ване на енерги€та, ко€то биха потребили за период от 45 дни назад. ќт дружеството не разкриват адреса на блока, но казват, че измамата е извършена от професионалист - човек, който разбира от топлотехника.

"“огава когато е била извършена тази манипулаци€ всички живущи в тази сграда са получили по-ниски сметки".

ќт Tоплофикаци€ проверили дали в блока не живе€т хора от самото дружество или свързани с т€х. Ќе открили такива,извършител€т на измамата също. ƒомоуправител€т об€снил,че не знаел как е станало. “ой обаче бил сменил ключалката на абонатната станци€, така че без него провер€ващите не можели да вл€зат.

ѕроблемите с кражбите на енерги€та обаче не са само при парното, такива има и при тока, където схемите също стават по организирани, отчитат от доставчика на ток в ёгоизточна Ѕългари€.

 алина “рифонова: "¬ момента правилата за измерване са изписани по начин, по който благопри€тстват и стимулират кражбите на енерги€, защото когато заловим такива кражби на потребителите им излиза по-евтино да си плат€т по цената санкционираща кражбата отколкото да плат€т реално консумираната цена".

Ќа територи€та на «ападна Ѕългари€, където доставчик е „≈«, също има проблем с кражбитe не само на ток, но и на проводниците, казват от компани€та. «аради това през миналата година близо 340 хил€ди клиенти на компани€та са останали без ток сумарно за 39 дена. ќт дружеството от години призовават за по-сериозни санкции и дори за затвор за крадците.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+2
 
 
Ѕраво ..“е не не ли крадат тези гадове от топлофикаци€. ќт т€х н€ма отърване. ќт лихви и съдебни дела едно върху друго. ћалко им е. ѕовечко е тр€бвало да откраднат.
+3
 
 
Ќие пък им плащаме по 50 - 60лв. на месец без да живеем в жилището - те са крадците! рЯШ†рЯШ°
+3
 
 
≈“ќ “ј ј “Џ–—я“ ѕќ¬ќƒ «ј ƒј ¬ƒ»√Ќј“ ѕј  ÷≈Ќ»“≈ Ќј “ќ ј » ѕј–Ќќ“ќ »Ќј„≈ ¬≈ƒЌј√ј ўя’ј ƒј  ј∆ј“ Ќќћ≈–Џ“ Ќј ЅЋќ ј ј ќ “ќ¬ј Ѕ≈ »—“»Ќј
на 03.03.2017 г.
0
 
 
–аботата ако опре до съд,санкции сигурно н€ма да има. азвам сигурно защото знаем как съди български€ съд.  азвате задружни,но това не е в€рно. «наете какви сме българите,двама правим чета а трима чета с предател! ’ората изобщо не са знаели и почти нищо не са спечелили защото пак са се стискали в студеното. «а заверата са знаели най-много 2-3ма от които един е въпросни€ домоуправител,на който незнам кой му е разрешил да смен€ ключ на абонатната станци€ и кому е било нужно това! ќсвен това когато не е открит извършител отде на къде ще плащат 45 дни за 10? јми те тогава ≈¬Ќ могат из цели€ град да си прецакат водомерите и после да кажат крали сте и сега ще плащате ’3.
+7
 
 
ќткога е гордост да не плащаш за услуга, ко€то ползваш? ј как ще се почувствате, ако накра€ на месеца не получите заплата за това, което сте изработили?
+10
 
 
ѕрост народ =слаба държава!ƒокато кражбата и измамата се см€тат за национално"геройство" такова ще е положението, не се сърдете на държавата, общината и вс€кви други институции
+2
 
 
ј вие като ограбвате хората мендили такива Ѕраво на чели€ Ѕлок
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёли 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
ѕловдивчани ще наемат паркоместа пред домовете си
ћлада жена е била убита близо до ѕловдив
’акер удари Ќјѕ
ћъж се обеси край √ребната база
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ќт къде пазарувате хранителни стоки?
ћагазин на гол€ма международна верига
ћагазин на гол€ма българска верига
 вартален магазин
ѕоръчвам всичко онлайн
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: