Чудо: Мъжът с пришитата ръка вече движи пръстите си!

Автор: Васил Динев
Коментари (14)
17:16 / 01.07.2016
11925
Подобрява се състоянието на пациента, който на 27 юни пострада в тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. При инцидента автомобилът, шофиран от него, бe ударен от спукал гума ТИР.

47-годишният мъж от Добрич вече движи пръстите си, предстои му дълга рехабилитация. Днес той благодари на лекарския екип, който го оперира.

От УМБАЛ "Свети Георги" съобщиха, че човекът е имал голям късмет - непосредствено след жестокия сблъсък на мястото на ПТП-то случайно се е озовал лекар-рехабилитатор. Именно тази жена е направила изключително успешна превръзка на буквално премазаната и почти отрязана ръка.

Последвало е много бързо транспортиране до Пловдив и успешна оперативна интервенция в Университетската болница.

Смяната на превръзките при такива сложни операции е много болезнена, затова на пациента се слага упойка.

В продължилата 2 часа първа операция на 27 юни смесен екип от съдови хирурзи и ортопеди е успял да "пришие" ръката и да върне нормалното функциониране на артерии, вени, сухожилия и мускули. 

На 29 юни в продължение на 5 часа бе извършена втора операция за стабилизиране на костните структури на рамото посредством поставяне на импланти в раменната кост и предмишницата.

Екипът от УМБАЛ "Свети Георги", участвал в операциите, включва ортопедите д-р Румен Бацелов и д-р Николай Харалампиев от Звено "Ортопедия и травматология" на Отделението по спешна медицина, съдовия хирург д-р Георги Христов от Клиниката по съдова хирургия и ангиология и анестезиолога д-р Надка Благоева от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).