ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател възмутен от цената на паркинга на Спешното към УМБАЛ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 07.01.2013Коментари (9)10945
© Plovdiv24.bg
Паркирането пред УМБАЛ "Св Георги" от много време насам е предмет на обществен дебат. Възмутен от цената за престой на паркинга на Спешния сектор, читател на Plovdiv24.bg ни пише: 

"На брат ми му се наложи да закара 3,5 годишната си дъщеричка на преглед в края на 2012 г. в Спешното на "Пещерско шосе". След около двучасово разкарване по кабинетите и направения преглед трябваше да заплати 15.00 лв. за малко повече от 1 час и 30 мин. престой на паркинга. За какви цени говорим и с колко пари в себе си трябва да тръгне човек в такава ситуация? Вярно, първите 30 минути са безплатни, но дали може за толкова кратко време да се мине на преглед, особено в Спешното отделение?", възмущава се Георги Петров. 

Потърсихме позицията на болницата. Ето и отговора, който получихме:

Безплатен остава 30-минутният престой на паркинга на Спешния сектор в Хирургичния блок на УМБАЛ "Свети Георги". Такса заплащат всички, които удължат престоя си повече от регламентирания половин час, като по този начин възпрепятстват достъпа на линейки или на други автомобили, които оставят и вземат трудноподвижни пациенти на болницата.

Паркингът се стопанисва от лечебното заведение. Таксата не е глоба, а вид допълнителна услуга за тези, които искат да са най-близо до Спешния сектор. Броят на местата за паркиране там е ограничен и всеки спрял за по-дълго време автомобил може да попречи на трафика на линейки - като този на 15 юни 2011 г., когато 22 автомобила на Спешна помощ докараха пострадали от катастрофата с автобус на АМ "Тракия".

Средствата от таксите отиват в бюджета на лечебното заведение, но става дума за минимални суми, защото много малък брой шофьори оставят колите си за повече от 30 минути, уточняват още от УМБАЛ-а. Според тях причината за експедитивността се дължи на въведената преди около година и половина такса. 

Целта на лечебното заведение не е да печели от тази допълнителна услуга, а да накара гражданите да бъдат по-отговорни и да мислят и за останалите пациенти в тяхното положение - т.е. всеки да има свободен достъп до Спешния сектор, а след като получи здравна услуга да освободи място на следващите, които пристигат. Когато придружителите или посетителите въведат в Спешния сектор пациентите, могат веднага да преместят автомобила си от другата страна на Хирургичния блок, където се намира безплатният паркинг на болницата.

След като пациентът бъде въведен през входа на Спешния сектор и ако е трудноподвижен, за него се предоставя инвалидна количка или носилка и веднага се насочва към спешните кабинети, разположени един етаж по-нагоре, казват още от лечебното заведение.

Към материала прилагаме и снимката на касовите бележки, които е получил нашият читател. На бележката много ясно е упоменато, че първите 30 минути престой са безплатни, а цената за всеки следващ половин час е по 5 лв. При загубен талон, цената за престоя става 20 лв.



Още по темата: общо новини по темата: 2
14.11.2022 »
27.12.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Според мен това е поредния селски тарикат където си мисли че е по-умен от другите ,има си табели и те предупреждават на входа,проблема си е негов чче се е направил на хитър.Ето и цитат"Целта на лечебното заведение не е да печели от тази допълнителна услуга, а да накара гражданите да бъдат по-отговорни и да мислят и за останалите пациенти в тяхното положение - т.е. всеки да има свободен достъп до Спешния сектор, а след като получи здравна услуга да освободи място на следващите, които пристигат
You can't rely on other people to make you happy
на 07.01.2013 г.
+14
 
 
А защо читателя не е уточнил, че на входа на самия паркинг са го предупредили за тази цена и че съвсем на близо има безплатен паркинг и да си избере. Със сигурност се е съгласил и после "Ама кой ми с** в гащите". Съвсем резонна си е цената. На 20 метра има безплатен паркинг, но който иска да спре точно пред самия вход на спешното и по този начин да пречи на други, които искат да дойдат е нормално да му бъде даден само 30 минутен гратисен период. Ако заради такива, които не можели да си преместят колите други след тях не могат да си оставят болното дете на входа, тогава кой ще е крив и кой ще е прав?? Мислете малко, това е вход на спешното, не е шега работа.
+4
 
 
Не е толкова смешен плача ако човека е бил сам с детето си. Няма как да оставиш 3.5 г. дете само в чакалнята пред някой кабинет и да отидеш да преместиш колата си. Но това не означава, че от болницата не са прави. Друг е въпросът, че най-тясното и забутано място едва ли това е най-удачното място спешен вход.
+12
 
 
Смешен плач - първо, тази сума е изписана с ОГРОМНИ букви на входа (с бариерата), второ, след като е оставено детето защо не е преместена колата, трето - там мястото е за цифром и словом 5 коли, за кого по-напред?
+13
 
 
Там има достатъчно безплатни места за паркиране. Спешния сектор е само за линейки! Учудвам се, че изобщо е разрешено да се паркира там. Представяте ли си линейка с тежко болен или ранен пациент да не може да стигне до входа заради паркиран автомобил :(
+10
 
 
Не знам защо е възмутен гражданина. Да слезне и да си премести колата на задния паркинг, който е безплатен. Даже не знам защо входа на спешното трябва да е със статут на паркинг. Там паркирани коли нямат място. Да влизат линейките и колите със спешни случаи. Но по най-бързия начин да се махат от там.
+15
 
 
Е как не се научиха,че на 15 метра от тунела на спешния вход има безплатен паркинг!Прави са от болницата,преди се задръстваше цялата алея.А българина се учи на ред само ако му бръкнеш в джоба!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: