Читател недоволства от антипаркинг колчетата на Бунарджика

Автор: Мария Морунова
Коментари (11)
09:25 / 11.07.2015
4534
Читател на Plovdiv24.bg недоволства, че са монтирани антипаркинг колчета на Бунарджика:

"Здравейте! Редовен читател на сайта Ви съм, но за първи път си позволявам да Ви пиша по проблем, който ми е направил впечатление.

Напоследък, колкото повече неща се правят в града ни за неговото развитие и благоустрояване, толкова нараства количеството на недомислиците.

Днес следобед ми се наложи да мина през алеята на Бунарджика, свързваща р-т Малък Бунарджик и двете големи училища - Икономически техникум и Техникум по дървообработване. Направи ми силно впечатление, 
че от страната на ресторанта са монтирани антипаркинг колчета. Предполагам, че това е в продължение на оплаквания на граждани, че се паркира по велоалеята и пешеходната зона, който проблем беше засегнат и от Вас.

Аз обаче считам, че така монтираните колчета представляват голяма недомислица и са напълно излишни, дори прекомерни, загрозяващи и опасни.
 
Откъм двата техникума отдавна има поставени колчета и по този начин от онази страна достъпът на автомобили беше ограничен. С поставянето на колчета и от тази страна се ограничава и достъпът на МПС и от тази. Тогава възниква логичният въпрос какво се случва и как минават МПС със специален режим - линейки, полиция и пожарна? Мястото е такова, че се разхождат множество възрастни хора, на които често прилошава, играят много малки деца, които често пъти се нараняват, които обстоятелства налагат възможността за бърз достъп на линейка до алеята и прилежащите й пътечки.

Самите Вие писахте за воайори на детската площадка, не липсват и джебчии, което пък налага бързия достъп на полицейска кола. Също така районът е залесен с ценни растителни видове на сериозна възраст, които в случай на възпламеняване би било редно бързо да бъдат достигнати от пожарна.

Всичко това налага грозните колчета да бъдат премахнати и да се обмисли друг начин за недопускане навлизането на МПС по асфалтовата алея.

В случай, че отговорните лица имат отговор откъде биха минали МПС със специален режим, тогава пък възниква въпросът не биха ли могли спокойно по същия път да минат и обикновените автомобили и отново да паркират по алеята? В този случай грозните колчета не се ли явяват напълно излишни? Мнението ми по принцип за антипаркинг колчетата е доста негативно.
 
Бил съм в редица държави, където не съм виждал такива устройства за регулиране на паркирането, но и никъде не съм видял коли по тротоара - значи има друг по-красив и интелигентен начин."

Това е само част от сигнала на читателя, но от общинската администрация подчертават, че подобни антипаркинг съоръжения се монтират според изисквания. В случая между средните колчета има разстояние, което позволява преминаването на полицейски коли, на пожарни, на линейки.

Виж коментарите (11)

Още по темата (2375):
27.04.2024 Наглеци и некадърници
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).