Читател: Станах свидетел на нещо изключително рядко в наши дни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
12:46 / 08.07.2012
11990
На фона на ежедневните кражби и криминални прояви, характерни за всеки голям град, читател на Plovdiv24.bg е станал свидетел на нещо позитивно, което е и поводът да го сподели с всички нас. Публикуваме мнението му без редакторска намеса: 

Вчера сутринта минути след 00.00 часа станах свидетел на нещо изключително рядко в наши дни. Млади хора - 2 момчета и 1 момиче на около 18 години се прибираха към домовете си. Минавайки пред блок в жк "Тракия", виждат МПС с отворен прозорец. Започнаха да разговарят помежду си и да се чудят на кого ли е колата. От думите им се разбираше, че бяха загрижени за автомобила. След 10 минути разговори помежду си започнаха да звънят по звънците на входа. В началото никой не се показа. После жена, видимо разстроена от звъненето, излезе на терасата си. Без да пита за причината, тя ги нахока и нарече какви ли не, че я притесняват и т.н. Едно от момчетата й даде следното обяснение: 

"Госпожо, аз не звъня за да Ви събуждам ей-така. Знаете ли на кого е тази кола? Отворена е. Може да я оберат или утре да не я намери собственикът й. Ако беше вашата кола, как ще се почуствате, ако утре е обрана или я няма?" 

След като госпожата "сподели", че ама никак не я интересува това, младежите си тръгнаха, защото тя продължи да ги гони. Междувременно позвъних на телефона в полицията и след 2-3 минути на мястото дойде патрулен автомобил. Огледаха колата, видяха проблема - а той не е никак за пренебрегване, защото е предпоставка или за кражба на колата, или за обир.

Постояха 5-10 минути и напуснаха мястото. Десетина минути по-късно собственикът на колата дойде до автомобила, вдигна прозореца, заключи го и се прибра.

Лично аз се радвам на това, че има все повече млади хора, които ги е грижа за другите. Може да са малко или единици, но ги има. Ето така се заражда нещо позитивно в сивото ни ежедневие. Искам да благодаря не тези трима младежи за това, че имаха ума и разума да оценят ситуацията, да помислят и за другите. Да помислят за това, че някой може да пострада и за това, че помогнаха на този човек да не загуби колата си или имущество в нея, колкото и да е малък шанса за това. 

Искам да благодаря и на полицията за адекватното поведение, за добре свършената работа. Явно по регистрационния номер на МПС-то се издири собственикът и бе уведомен за създалата се ситуация. 

Ето това може да е дребно, може да е нещо малко на фона на ежедневието ни, но това показва,че има и някой, който го е грижа за другия, че има и Хора.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).