Читател: Андрешко си мисли, че прецаква системата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:35 / 25.11.2020
8247
Читател потърси Plovdiv24.bg, за да сподели: "Здравейте, във връзка със статията за увеличаване на времето на "синята зона" под предлог "осигуряване на повече места за паркиране на живущите“, Ви сигнализирам за реален проблем, който ескалира с всеки изминат ден.

Трогнати сме от загрижеността на зам.-кмета Чонов и опитите му да ни осигури благоденствие поне в тази част от нашето ежедневие. С оглед на горното моля да изпратите официално запитване до Чонов, както и до директора на "синя зона" за следния проблем:

Карето, заключено между улуците "Опълченска", "Петко Каравелов", "Христо Г. Данов" и "Бетховен" е "синя зона" в ЦГЧ. Обществена тайна е, че преди поставяне на паркомати срещу дребна сума от два-три лева можеше да паркираш по цял ден и да си ходиш безгрижно на работа. С поставянето на машини за таксуване обаче тази възможност отпадана и тъмни облаци се надвесиха за работещите в района.

Доказателство за горното е интервю на предишния кмет, който заяви, че с поставяне на автомати приходите от "синя зона" са се повишили значително. Изкарахме едно блажено време от месец–два, намирайки лесно места за паркиране. Разбира се, Андрешко роди друг начин за заобикаляне на системата и намери начин да си паркира по цял ден – инвалиден пропуск за безплатно паркиране.

И изведнъж центърът се инвалидизира. С един прост обход може да се констатира, че колите с такъв пропуск всекидневно са поне 25-30. Съгласно наредбата за "синя зона" този пропуск дава право на паркиране до 2 часа, и то на обособените затова места. Наглостта на хората стига до там, че вече извършват и търговска дейност с такива пропуски, за илюстрация прилагам снимка.

Тези хора си мислят, че прецакват системата, а всъщност прецакват всички нас и най-вече хората с увреждания, които ако имат нужда, няма как да паркират, защото местата са окупирани от псевдо инвалиди.

В тази връзка моля да изпратите запитване до горепосочените длъжностни лица

- Кой и по каква методология контролира законоустановения ред за паркиране в "синя зона" с инвалиден пропуск - до 2 часа и то на обособените затова места,

- Как се контролира поставеният знак, на който няма номер на колата дали се отнася за конкретното МПС и дали се ползва от правоимащия инвалид.

- Допуска ли се използването на такъв пропуск за коли, с които се извършва търговска дейност – доставки на храни, куриерски служби и други.

Завършвам със следния призив: г-н Чонов, ако наистина сте загрижен за живущите в такива райони, следва да приложите закона с цялата му строгост, като по този начи, ще постигните много по-добри резултати(вкл. и финансови), отколкото вдигане на времетраенето на зоната. Ако не реагирате, просто ще увеличите инвалидите в ЦГЧ, а мотивите за промяна на времетраенето на зоната ще бъдат нищо повече от поредния цинизъм.

Р.S. Да не забравяме и десетките отпуснати места на ЕВН, които допълнително ограничават местата за паркиране в района".

Виж коментарите (3)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).