ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Четвърти ден жители на Гълъбово протестират на палатка пред общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 29.03.2011Коментари (3)3689
Кметът на Гълъбово обяснява причините за протеста пред община Пловдив
Вече четвърти ден пред община Пловдив, около 20 жители на община Гълъбово, Старозагорска област, протестират мирно на палатков лагер, предаде репортер на Plobdiv24.bg. Те искат по този начин да защитят ръководството на община Гълъбово, срещу което, начело с кмета Николай Тонев, се водят над 30 дела за превишаване на власт и неизпълнение на служебни задължения.

"Искаме по всички нормални и законни начини да протестираме срещу всичко, което се случва в община Гълъбово", категоричен беше кметът Николай Тонев. Той от близо две години е отстранен от поста, който е заемал като кмет на Гълъбово.

Според Тонев, сагата тръгва от тогава, когато от НЕК трябва да прекарват 400 киловолтов кабел, който трябва да свързва новата ТЕЦ с подстанцията. Тонев е категоричен, че това се прави без разрешението на собствениците на земята, която, както казва той, по експертна оценка струва 27 млн.лв. Освен това е било нужно и разрешението на община Гълъбово, което , според Тонев, от НЕК не са изчакали да получат.

"Кабелът минава през държавна, общинска и частна собственост. Затова ние сигнализирахме за това нарушение РДНСК и те обявиха обектът за незаконен. Сред което, обектът, струващ 15 млн.лв. и беше почти изграден, трябваше да бъде разрушен", поясни пред репортера ни Николай Тонев. 

Той е категоричен, че вместо да се потърси отговорността от ръководството на НЕК, "отговорността" се потърси от нас". Според него, в следствие на това: "Започнаха едни проверки във времето, на мен като кмет и на още 10 човека служители".

Протестиращите са се срещнали с президента, с премиера и министри още от времето на Тройната коалиция, тъй като сагата варира от преди 3,4 години. 

"Срещу мен, като кмет , обвнението е повдигнато през август, 2009г., а през месец септември, същата година ме отстраниха от длъжност. След около 1 година и 2 месеца, бяха повдигнати обвинения на още 10 човека. Обвиниха ни в организиране на престъпна група", разказа още Тонев.

Той самият сподели пред репортера ни, че срещу него са открити редица нарушения: едното в размер на 36.71 лв., касаещо се за частно дарение на манастира "Свети Пантелеймон"; нарушение на закона за движението по пътищата, което е, защото той издава заповед за забраната да се движат тежкотоварни камиони над 10 тона по мост, находящ се в село Обручище и др. Той е на мнение, че това се прави, защото се засягат нечии интереси, предвид това, че Гълъбово е много важен енергиен център за България.  

Протестиращите правят протеста си в Пловдив, тъй като делата срещу кмета Николай Тонев, заместника му  и председателя на Общинския съвет, се гледат именно тук.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Безобразие! Управляващата банда само си е сменила името. Все същите бандити по същество колят и бесят! На мястото на протестиращите бих наел обществен адвокат и да се осъди държавата ни в Страсбург! Няма друго спасение за хората.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: