Четири часа общинските съветници умуват съдружието с Гергов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
13:43 / 07.09.2010
3851
14 общински съветници гласуваха "за", 15 - "против", а 13 "въздържал се" по приключилата след дълги и бурни дебати 1-ва точка от дневния ред на днешната извънредна сесия, посветена изцяло на съдружието на общината с бизнесмена Георги Гергов в "Пълдин туринвест" АД предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На това гласуване на практика бе отхвърлено предложението на ГЕРБ, да се състави 6-членна временна комисия, която в срок от 6 месеца да проучи изпълнено ли е решение номер 177 от 15 юни 2006 г., в което са включени и целите, които е трябвало да бъдат постигнати с учредяването на публично-частното партньорство.

Според съветниците от опозицията общината е загубила с това решение като слънце, както преди дни го определи кмета Славчо Атанасов, 360 декара от територията на Пловдив, а в замяна не е получила нито лев дивидент. През всичките 4-ри часа на дебатите освен Гергов, в залата на местния парламент присъстваха и общинските представители в съвета на директорите на "Пълдин туриневст" АД Красимир Обретенов и Степан Ерамян.

"Прекалено много нерви и средства съм вложил и за мен не е без значение какво се случва в Стария град и Панаира. Нека това да обсъждаме. Дали по процедурата за създаването на дружеството има нарушение, да проверяват компетентните органи. Многобройните досегашни проверки, досега не са открили нищо, което да зарадва моите опоненти. Живея в този град. От нищо не се срамувам. Вие си правете политика - не се сърдя. Аз си правя бизнеса", отбеляза Гергов от трибуната.

Той вече е бил ремонтирал Ритуалния дом и други някои от апортираните общински имоти в Стария град, но за други къщи много трудно вземал разрешение от НИПК. Той стигна до там, че предложи за по-голямо спокойствие на обществеността 9-тте имота в резервата да бъдат вкарани в специална фондация, която да се управлява от граждански съвет.

Според него, чрез "Пълдин туринвест" той се борил за Панаира и това не било битката на Гергов, а на 100 хотела, 400 ресторанта, 1200 магазина и изобщо било битка на пловдивския бизнес, който все повече бягал от града.

Преди това беше излъчен 15-минутен филм за състоянието на апортираните имоти през 2006 г. и сега. Той обаче не трогна съветниците от ГЕРБ и Сузана Николова продължи да настоява, че взетото в предишния мандат решение наистина имало нещо общо със слънцето, но с изпепеляващата му и изгаряща сила. Иван Петков пък предложи, да бъдат публикувани поименните списъци от онова "историческо" гласуване, за да се види, на кого пловдивчани да са благодарни за прекрасните последици, но не събра необходимия вот.

Всеки момент заседанието на общинския съвет ще бъде подновено, за да се реши, дали представителя на общината в общото събрание на акционерите Николай Радев ще бъде сменен. Подробен репортаж, за днешните драматични словоизлияния - очаквайте по-късно в Plovdiv24.bg.

Виж коментарите (6)

Още по темата (33):
14.10.2022 ДБ попита защо общината е покрила покана за ОСА на "Пълдин туринвест"
05.04.2022 Бизнесмен купи къщата в центъра на Пловдив, която се продаваше за 459 000
евро
20.01.2022 Продават къща в центъра на Пловдив за 459 000 евро
09.11.2021 Представителят на община Пловдив в ОСА на "Пълдин Туринвест" ще гласува с
"Не"
22.10.2021 Ексклузивно: Желанието на Гергов да заграби "Пълдин туринвест" в дъното на уволнението на Ангел Стоев?
20.05.2021 Как ще гласува представителят на община Пловдив в ОСА на "Пълдин
Туринвест"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).