Ченге под прикритие разби банда за дрога и оръжие, действала и в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:28 / 21.01.2016
4744
Ченге под прикритие разби банда за дрога и оръжие. Тя действала в София, Пловдив и Хасково.

Оръжието е българско. Иззети са 5 пистолета и 3 пушки. Заловени са 11 души, съобщи директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Операцията е проведена на 19 януари т.г. В хода й е установена и задържана осемчленна организирана престъпна група, занимавала се с преработване и разпространение на огнестрелно оръжие и боеприпаси. 

Служителите на ГДБОП, под надзора на Специализираната прокуратура, са извършили претърсвания на адреси и автомобили в София и Свиленград. От гараж в столичен квартал, пригоден в работилница за изработване на детайли за различен вид огнестрелни оръжия, са открити 4 пистолета различна марка, един от които преработен, а друг - на части, револвер, четири пушки, 7 пълнителя за пистолет, заготовка за заглушител, 4 кутии с различен по вид боеприпаси - 16 патрона за автомат "Калашников" и 9 18-милимитрови патрона. 

Иззети са още 2 кутии с барут, огнеопорен шнур, запалка за граната, 4 капсул детонатора, 11 цеви, 3 пълнителя за автоматично оръжие тип "Узи". До помещението, в автомобил, управляван от единия от задържаните, спецполицаите открили цеви, спусъци и пружини за пистолети. 

В друг автомобил, с чужда регистрация, намерили два пистолета "Астра" с прилежащите към тях пълнители, без муниции. При обиск у единия от задържаните в Свиленград са иззети 3 таблетки със съмнение за наркотично съдържание и 6 бойни патрона.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осмината задържани, а мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на разкритата група продължава.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив
Шофьорът на камиона от катастрофата с цистерната е в болница
Събитие за зелен лайфстайл събира хора, каузи и отговорни бизнеси...
Арестуваха младеж, буйствал в затворен жилищен комплекс в Пловдив...
Борислав Инчев към кмета: Трябват решителни мерки срещу нарушения...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).