Бутат опасните къщи в Стария град и "Централен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:53 / 28.03.2012
2610
Стартира акция по укрепване на къщите в Стария град, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи кметът на "Централен" Райна Петрова. Припомняме, че 60 от тях ще се ремонтират от Общината.  

Другия месец ще бъдат съборени и първите две частни къщи в района. Тези драстични мерки кметицата на "Централен" предриема към собствениците на опасните сгради, които не са изпълнили наложените им предписанията. 

"Общината ще ги събаря за сметка на собствениците, както е предвидено в Наредбата за опасните сгради", поясни Петрова. Освен това, дуварът до къщата на Начо Културата на Небет тепе е в критично състояние. Предстои неговата реставрация, укрепване и цялостно боядисване, допълни още кметицата. 

Паралелно с това, "Централен" работи съвместно с ОП "Градини и паркове" за цялостното озеленяване и оцветяване на резервата, а две опасни изсъхнали тополи ще бъдат отрязани с помощта на "алпинисти".

В момента тече и процедурата по прехвърлянето на Източната порта на община Пловдив, за да може да се осъществи цялостната реставрация на обекта.



Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).