Бъчварова: Преразпределяме силите в ОД МВР Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:45 / 29.01.2016
2577
В рамките на възможностите, с които разполагаме, е много трудно да отговорим на всички очаквания за необходимото полицейско присъствие. 

Това каза от парламентарната трибуна вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос от народeн представител относно обезпечеността на полицейското присъствие по селата на общините Садово и Лъки, област Пловдив. 

"Не съществува отказ на МВР за регулярно полицейско присъствие в oбщините Лъки и Садово. Ние нямаме интерес да поддържаме едно такова състояние и да отказваме да го осигурим, просто такива са възможностите", посочи министър Бъчварова. 

Тя се позова на статистика, според която през изминалата година в община Садово са извършени 153 криминални престъпления, а от тях 54% са разкрити. 

"Към настоящия момент с разпореждане на директора от ОД на МВР Пловдив е на лице преразпределение на работните сили с цел по-добро обслужване", обясни министър Бъчварова. 

"Ежегодно обявяваме конкурси с цел по-доброто обезпечаване на незаетите щатни бройки в цялата страна. Вероятно разбирате, че това е въпрос и на осигурен финансов ресурс", допълни още тя. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
В Пловдив отпразнуваха края на 17-годишна сага по нетрадиционен н...
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).