Брутален ужас от Пловдив! Лекар: Леля ти е мъртва! Племенникът: Уредих погребението, но й звъннах, а тя ми вдигна телефона!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
20:57 / 18.08.2021
21165
Нереална ситуация се е разиграла в Пловдив. Жива жена е била обявена за починала. Нова получи сигнала за случая от нейния племенник. От ръководството на болницата потвърдиха за грешката и я обясниха с лекарска небрежност. 

80-годишната Еленка Иванова е приета в пловдивската болница "Свети Георги" миналия уикенд. Жената имала симптоми на COVID-19, разказва племенникът ѝ.

"Там й направиха бърз тест и установиха, че е положителен. Беше със затруднено дишане и ниска сатурация", разказва Георги Георгиев. Два дни по-късно, от болницата съобщават на Георги, че леля му е починала.

"Не помня името на лекаря, който ми се представи и каза, че моята близка е починала и трябва да отида до болницата, за да получа личните ѝ вещи и за освобождаването и за аутопсия", добавя Георги.

Той взима вещите и започва да урежда погребението. Съобщава на близките на Еленка, че е починала. 

"На около 10 човека съобщих. Започнах да търся нейния телефон, за да открия номерата на другите. В багажа не можах да го открия и реших да го прозвъня, за да не ровя. На второто позвъняване, леля ми отговори, при което останах потресен и в първия момент помислих, че съм объркал номера и някой друг ми вдига", разказва Георги.

"Тя отсреща вика, "Ало, ало, Жоре, кажи леля". Аз тогава само я слушах, не можех нищо да кажа. И успях само да я попитам как е".

За да е сигурен, че чува гласа на леля си, моли и други хора да ѝ се обадят. Разгневен, мъжът иска обяснение от лекарите. "Ами станала е грешка, но важното е, че бабата е жива. Това бяха думите на медицинската сестра", казва Георги.

Подава сигнал в полицията. Оттам разбира защо леля му е била обявена за починала: "Имало починала пациентка с това име, но не е леля ми. Явно са се дублирали, предполагам първите имена".

От болницата потвърдиха, че объркването е станало заради дублирането на имената на две от пациентките. Същият ден е починала жена на име Еленка, но с друго презиме и фамилия. Дежурният лекар взел грешната документация. Вече му е потърсена дисциплинарна отговорност.

От лечебното заведение обаче уточняват, че племенникът на Еленка се е държал агресивно и е ударил шамар на лекар.


Виж коментарите (8)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).