Борислав Инчев: Прочистваме всички стари дървета по ул."Даме Груев", беше опасно да се ходи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:53 / 18.11.2015
2954
Масирана санитарна сеч започва от днес по протежение на цялата улица "Даме Груев" в район "Южен", съобщи кметът Борислав Инчев.

"Искам да помоля хората за малко търпение и поднасям извинения за неудобството, което за кратко ще им причиним с прочистването, но тази санитарна сеч не търпи отлагане, допълни още той. В районната администрация има постъпили много сигнали за опасни изсъхнали и падащи клони, а преди време има и повреден от дърво автомобил. "Даме Груев" е оживена улица, тук са съсредоточени много обекти на дребния и средния бизнес, ежедневно минават много хора и за всички съществуваше реална опасност от сериозен инцидент, затова реагирахме бързо и в продължение на няколко дни от "Градини и паркове" и "Чистота" ще разчистят старите и опасни клони. Дърветата тук са много стари и е нужна редовна проверка и санитарна сеч", обясни Борислав Инчев.

Той е категоричен, че ще бъдат прочистени единствено опасни дървета и клони, без да се осакатява уличната зеленина.

"Времето скоро ще започне да се разваля, ще има ветрове и снегове, затова сме длъжни да се погрижим за безопасността на хората. Действаме превантивно, защото за мен е недопустимо някой да пострада от падащи клони", каза още кметът на район "Южен".

"През миналата седмица направих проверка заедно с еколозите от района и разговаряхме с хората от цялата улица, уведомихме ги за неудобството, което ще им създадем за няколко дни, но срещнахме разбиране, защото много от тях вече са подавали сигнали в администрацията за опасни места и дървета", допълни Борислав Инчев.

Незабавно бяха отстранени 4 броя дървета, изгнили и създаващи предпоставка от възникване на инциденти. Санитарната сеч в района на улица "Даме Груев" ще продължи до ул. "Иван Гарванов" - до 17:00 часа на 20.11.2015г. ще бъдат проверени и прочистени над 51 дървета.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).