Болногледачките в скандалния център за хора с деменция в Пловдив биели старците за назидание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:00 / 22.01.2020
8755
Болногледачки в Дома за хора с деменция в Пловдив удряли старците, за да си вземат поука.  Едната служителка не може да смята, а другата срича и не знаят какво е деменция. Това каза в "Здравей, България“ разследващият журналист Вероника Димитрова.

"Всички разследват - полиция и прокуратура. Разпитват се свидетели, служители, абсолютно всички. Надявам се да има резултат, защото животът на възрастните хора в дома е в опасност. Дори не им дават храна и вода, не ги къпят", каза репортерът на .

"Не е такова поведението на всички служители, но това, което чух от действащи болногледачи, 6 от тях се държат по този нечовешки циничен начин. Общо те може би са 14. Най-лошото е, че много често през нощта е имало по един болногледач на смяна и ние не знаем какво се е случвало. Там няма камери", заяви Вероника Димитрова.

"В сградата, на другите етажи, има хора с психични заболявания, за които се грижат други хора. 30 души живеят там. Болните могат да бъдат посещавани от роднини всеки ден. Това, което се показва пред тях, е театър“, добави тя. "Близките на болните хора не подозират за какво става въпрос. Отиват и виждат едно добро отношение. Пред нас се разигра същият театър, а буквално е кошмар, филм на ужасите", разказва разследващата журналистка. "С удоволствие бих показала всички записи, за да се придобие ясна представа какво се случва. За мен основният проблем е, че въпросните болногледачки са ниско образовани“, добави тя. 

"Те нямат никаква представа какво е деменция, щом преценяват, че като ударят някого, той ще си вземе поука. Интересно е, че оперативка, която е записана, е била по повод интриги. Жестокостта и цялото нечовешко отношение не правят впечатление на управителката, която се опита нагло да излъже. След като разбра, че имаме записи, вече реакцията беше друга", каза още Вероника Димитрова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14):
17.08.2020 Уволняват още болногледачи от дома за хора с деменция в Пловдив
21.02.2020 Репресия над служители в дома за хора с деменция в Пловдив?
13.02.2020 Читателка на Plovdiv24.bg: Уволнен ли е 78-годишният Делев?
30.01.2020 Гръмна нов грандиозен скандал с пловдивския дом на ужасите!
27.01.2020 Първите уволнения в дома на ужасите в Пловдив вече са факт
24.01.2020 Община Пловдив ще проведе среща с близки на настанени в дома на ужасите
хора
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).