Бойко Борисов откри новата сграда на МУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
16:08 / 12.07.2011
11817
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес премиерът Бойко Борисов откри официално новия Аудиторен комплекс на Медицинския университет в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След отслужен водосвет от митрополит Николай, министър -председателят отряза лентата на новата сграда. 

Приветствени слова изнесоха ректорът на университета доц. Георги Паскалев, премиерът Бойко Борисов и митрополит Николай. На церемонията присъстваха министърът на финансите Симеон Дянков, на здравеопазването Стефан Константинов и на образованието Сергей Игнатов

Тържеството събра елита на пловдивската общественост: кметът Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев и районните кметове от ПП ГЕРБ Райна Петрова, Ина Филипова и Петър Петров.  

"Криза в Медицинския университет в Пловдив няма. Оставяме като наследство на следващото ръководство 6.5 млн. лв. "Кризата" е само във вестниците", категоричен беше в словото си ректорът на университета. 

Паскалев благодари на министрите за това, че са уважили, това толкова важно събитие за университета. 

"Г-н премиер, благодаря ви за това, че сте обърнат към висшето образование в България, както и за субсидията, която получаваме, за европейскитте помощи и за изграждането на тази сграда", каза още Паскалев. 

Припомняме, че общата площ на изградения комплекс е 2750 кв. м., като включва: изцяло реконструиран Аудиторен комплекс, реконструиран параклис и прилежащ парк. В Аудиторния комплекс са изградени две големи аудиторни зали, четири по-малки аудитории, помощни помещения. Инвестираните средства в проекта са на стойност 5 581 000 лв., включително за оборудването на залите.

"Трябва да приемаме колкото се може повече чуждестранни студенти, защото освен всичко друго, това е и българско влияние по света", каза в обръщението към гостите на церемонията Борисов. Той поясни, че благодарение на това влияние, много чужди посланици, с които се е срещал, говорят перфектен български език. Освен това, Борисов беше категоричен, че можем "да произвеждаме и да изнасяме" в чужбина повече медицински кадри, имайки предвид високото европейско равнище на българските медицински университети. 

"Задачите, които сме си поставили са здравеопазване, образование и финанси. Нито един от трите приоритета не може да съществува без другите", допълни премиерът. Той беше удостоен с почетния знак на Медицински университет - Пловдив, връчен му от ректора доц. д-р Георги Паскалев.

Разгледайте галерията със снимките от посещението на премиера и министрите!


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (26)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).