Блъсната на зебра учителка от Пловдив с емоционално писмо до кмета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (54)
09:31 / 29.03.2016
14213
"Моето писмо до господин Тотев... дано има смисъл..." Така пловдивската учителка Теодора Вецова вчера се обърна към кмета на града ни и написа следното във Фейсбук:

Господин Тотев, днес за съжаление станах част от статистиката - учителка по английски език, блъсната на пешеходна пътека, отивайки на работа. Това се случи на 28.03.2016 в 07.40 часа на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив!

Не си зададох въпроса "Защо аз? Защо на мен? Защо се случи?". Защото знам отговора, за нещастие, аз и тези няколко милиона, които сме все още тук...

Може да се случи на всеки, по всяко време и навсякъде... Защото този звяр на 4 гуми, който връхлетя днес върху мен, който е напълно безобиден, ако зад него не стои онзи нагъл и безнаказан индивид шофьорът, който се мисли за недосегаем!

Пешеходните пътеки в Пловдив са нещо, което е трън в очите на шофьора, за тях това е пречка, не е нещо, което е част от правилата за движение по пътищата!

Точно на тази пешеходна пътека, където днес се почувствах като някое животно, подхвърляно насам-натам, съм казвала на учениците си, че ние трябва да покажем на шофьорите, че това е място, където пешеходецът е с предимство... 

По ирония на съдбата, точно днес, в това състояние, което не пожелавам на никого, ме видя и една от тези ученички... Какъв пример дадохме днес? Аз не искам да съм страхливият пешеходец, който се оглежда като някое хванато в капан мишле - наляво-надясно, после пак и пак, и пак, докато с "прибежки" и с жестове на благодарност, така умело иронизирани от Камен Донев, стигне до заветния тротоар.

Така ли трябва да бъде... не мисля...и няма да се примиря... Много ви моля, след като почти 90% от хората не могат сами да осъзнаят как да се държат на пешеходна пътека, помогнете им...

Нека да им помогнем заедно и сега, защото после ще е късно... Моите идеи: 

1. Да направите светлинни указателни табели преди пешеходната пътека, за да ги предупреждава навреме, че следва пешеходна пътека.

2. Можете да организирате специален Ден на пешеходеца, в който групи пешеходци да минаваме спокойно по всяка пешеходна пътека в Пловдив, за да може всеки един шофьор да разбере какво трябва да прави. 

3. Да се сложат светофари като крайна мярка. Можем да измислите още много неща, с които да накараме шофьора да осъзнае един-единствен прост факт - че от него се очаква да спре на пешеходната пътека! Ще очаквам вашите адекватни отговор и предложения!

Поздрави,
Теодора Вецова


Виж коментарите (54)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).