Бизнесът с недвижими имоти: Пловдив е най-горещата точка в страната

Автор: Мариана Панчева
Коментари (14)
08:30 / 22.10.2017
30396
"В момента Пловдив е най-горещата точка в страната. Имаме два пъти повече сделки с недвижими имоти в сравнение с Варна и Бургас. Като общ обем на сделки сме на второ място (след столицата), а процентно върху глава на населението - дори на първо." 

Със завидните позиции на града под тепетата се похвали представителят на Национално сдружение недвижими имоти в Пловдив Мирослав Язов по време на голям форум за състоянието на пазара на жилища, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Най-търсени към момента са двустайните апартаменти - без значение дали става дума за ново или за старо строителство, разкри още той. 

"Това е най-харченият имот. В момента, когато някой каже, че предлага двустаен апартамент, веднага се извива опашка от потенциани купувачи и наематели", описа ситуацията експертът.

Вече се заражда и тенденцията изключително желаните имоти да отиват на аукцион. 

"Имахме подобен случай в София. Така съвсем спокойно някой може да изкара още 10-12% печалба. Този вид сделки все още не са популярни в Пловдив но предполагам, че ще стартираме при интересен имот."

Що се отнася до средствата, то - по думите на Язов, бюджетът на средностатистическия пловдивчанин е около 50 000 евро. "За момента това купува двустаен апартамент в абсолютната му стойност."

Средна цена на квадратен метър в Пловдив очаквано е различна по районите, като първенец в момента се е очертал квартал край хирургиите на Медицинския университет, където цената гони 900 евро на квадратен метър. 

Покрай големите търговски центрове и моловете положението е същото, около новия мол на бул. "Руски" също се купува ударно. "Тук обаче няма много ново строителство, офертите са кът и цените могат да стигнат и 1000 евро", поясни Язов.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).