Бившият ММА шампион, стрелял по охранител в Пловдив, ще лежи 6 години в затвора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 01.02.2022
5734
Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на арменския гражданин С. Х., постоянно пребиваващ в България. Той е осъден от окръжния съд на шест години лишаване от свобода за опит за убийство на портиер на пловдивска дискотека.

Делото в Апелативен съд е образувано по протест на окръжна прокуратура и пострадалия, които настояват за увеличаване на наказанието. Подсъдимият също е обжалвал присъдата с искане да бъде признат за невинен.

Подсъдимият С. Х., е признат за виновен за това, че на 29.07.2018 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви А. К. и деянието е извършено предумишлено.

След като подробно анализира доказателствата по делото Пловдивският апелативен съд приема за несъмнено доказано, че С. Х. е автор на опита за убийство, който е извършил с незаконно притежаван пистолет. Освен това С. Х. е осъден да изтърпи и предишна условна присъда от година и три месеца, в изпитателния срок, на която е извършил опита за убийство. Той трябва да изплати и 15 000 лева обезщетение на пострадалия за претърпени морални вреди.

Пострадалият А. К. работел в частна охранителна фирма и изпълнявал дейността на портиер на дискотека. Три месеца преди опита за убийство, подсъдимият и негови приятели, паркирали пред входа на заведението с намерение да влязат. Портиерът А. К. помолил подсъдимия да премести автомобила си. Той отказал. Бившият ММА шампион С. Х. нападнал охранителя. Дошли бодигардове от дискотеката и настанал бой. В резултат на това на двама от приятелите на С.Х. били причинени различни по степен наранявания.

На 29.07.2018г., сутринта, С. Х. причакал А.К. пред блока, в който живеел и стрелял по него с пистолет. Ранил го в двата крака и избягал. Пострадалият позвънил на 112 за помощ. По походката и външния вид на отдалечаващия се стрелец разпознал лицето, с което се сбили преди време пред дискотеката. С. Х. бил арестуван на Слънчев бряг. По телефон, открит в автомобила, и по косата му са открити частици, полепнали от изстрелите с пистолет. Съдът приема в мотивите си, че записите от камерите в хотела опровергават твърдението му, че цялата нощ на 28 срещу 29 юли бил на морето. Освен това е регистрирано движение на колата му по пътя от Бургас до Пловдив и обратно на 28 и на 29 юли.

Решението на Апелативен съд – Пловдив подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
18.05.2023 Страховити подробности за тежкия скандал пред дискотека в Пловдив
21.07.2021 Арменецът-стрелец от "Кършияка" ще лежи 6 години в затвора
25.09.2020 Допълнителни експертизи нищят арменската вендета в "Кършияка"
29.06.2020 Ключов свидетел потвърди алибито на арменецa-стрелец
27.05.2020 Арменецът-стрелец от Пловдив твърди, че не познава жертвата си
02.03.2020 Арменецът-стрелец иска да докаже невинността си
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).