Бивши работници на "Флавиа": Знаят ли пловдивчани какво стана с най-голямата фабрика на Балканите за дамски обувки?

Автор: Васил Динев
Коментари (16)
09:25 / 18.01.2016
27373
Група бивши работници на "Флавиа" се свързаха с Plovdiv24.bg, за да разкажат за проблемите си:

"Здравейте! Искам да попитам знаят ли пловдивчани какво стана с най-голямата фабрика на Балканите за дамски обувки? Знаят ли защо не намират обувки с марката "Флавиа" по магазините, къде са работниците, какво въобще се случва там?

Скоро ще стане година, откакто фабриката (бивш "Петър Ченгелов") затвори и изгони работниците на улицата, тоест остатъка от тях, защото много сами напуснаха заради неплатени заплати и нечовешко отношение. 

Ръководството дължи на работниците по 4-5-6-7 заплати, неполучени си остават обезщетения за платени отпуски. Не са превеждани пари за осигуровки в НАП за нито един от месеците в 2014, нито 2015, доколкото ги има!

Знаят ли пловдивчани, че над 100 работници са подали искове за дължимите суми и всички те, всички, са спечелили делата и имат изпълнителни листове. Но по мнение на юристите ще пият по една студена вода!

"Флавиа" АД все още съществува, има изпълнителен директор, има управителен съвет.

Няма обаче кой да го задължи! Няма кой да накара длъжниците да изплатят заработените заплати. Всички знаем как се работеше във "Флавиа" - с извънреден труд, след 5 часа, в съботи и по празници. Когато имаше нужда от тях, работниците бяха там. Но парите се "загубиха". А исковете са за над 500 000 лв!

Помогнете ни ситуацията да се разчуе, да се раздвижи тинята! Дайте ни съвет какво да направим! Да, парите за някого може би не са много, задълженията са по около 4-5000 лева на човек. Но за нас, работниците, са всичко! Честно изработени пари, които дембелите и безочливи "бизнесмени" завлякоха в бездънните си джобове". 

Група бивши работници на "Флавиа"

Plovdiv24.bg е готов да даде трибуна на всички заинтересовани страни по казуса!


Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).