ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Безподобна гавра във Френската гимназия: Блокираха входа и не пуснаха децата да излязат за храна и вода!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:12 / 21.03.2012Коментари (38)27420
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За уникална и безпардонна гавра с децата, които учат във Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Описаните по-долу събития са се случили в понеделник, 19 март, и говорят за недопустимо отношение спрямо учениците във въпросното учебно заведение. Plovdiv24.bg пита:

1. Кой е виновникът всичко това да се случи? Зам.-директорът или висшестоящата над него директорка?
2. Защо се допуска подобно унизително отношение към достойнството на деца и учители в едно от най-елитните пловдивски училища?
3. Това ежедневна практика ли е, или изолиран случай?
4. Кому е нужно през 21-ви век да се случват подобни, меко казано, скандални постъпки на ръководството на гимназията?
5. Какви са мотивите за това на въпросното ръководство и има ли изобщо такива?
6. Какво щеше да се случи, ако този "инцидент" не бе получил гласност? 
7. Страхуват ли се деца и учители да споделят подобни скандални практики?

Ето и гледната точка по въпроса на дете, станало пряк свидетел на скандала:

Здравейте! Пиша Ви, за да се оплача от абсурдите във Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив, които просто нямат край. Искам да Ви кажа, че всеки ден ние сме унижавани по един или друг начин.

В понеделник, 19 март 2012 г., училището отпразнува празника на франкофоните. Имаше различни мероприятия, беше добре организирано, забавлявахме се и всичко вървеше по вода, докато в един момент, след като свършиха почти всички занимания, зам.-директорът г-н Ангелов издаде заповед бодигардовете на училището да не пускат никой да излиза от сградата на учебното заведение. Те така и направиха - не можехме да излезем да хапнем нещо, след като 3 часа вече сме стояли в училище, не ни даваха да отидем да си купим дори и вода! Всички изключително много се ядосахме, защото е недопустимо такова нещо. Има си правила - ако не присъстваш, си носиш последствията, тоест получаваш отсъствия. В този случай те не ни дадоха възможност за избор. Все едно се връщаме повече от 20 години назад във времето - в комунизма. 

След това накараха трима учители да стоят пред вратата и да пазят входа... Нямам думи! Беше толкова унизително! Също искам да Ви покажа какво прави зам.-директорът, докато ние бяхме заключени вътре. Най-нагло той си пушеше, но забележете - не на 100 метра от училището, както е според правилник, не пред сградата, а ВЪТРЕ В самия двор, което е много голямо нарушение. Знам, че след като те са директори и зам.-директори, могат, въпреки че не е редно, да правят каквото си искат, но след като ни задължават ние да спазваме правилата, нека и те ги спазват.

Ще съм Ви благодарна, ако по някакъв начин ни помогнете, защото това,което се случва в нашето училище, е много, много нередно и накърняващо достойнството на всички...

Според очевидци накрая дори е била извикана и полиция. Оставяме тези събития без коментар, защото считаме, че такъв просто е излишен!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Слънчево е - какво по-хубаво от това :)
на 31.03.2014 г.
0
 
 
Не са могли да излязат да попушат малко отпред :)) Превърнали са го в пушалня паркига пред училището. Ако това е бъдещето на България, тежко ни и горко...
+5
 
 
Образованието е доброволен процес по своето естество, дори закона да гласи друго. Не можеш да насилиш едно дете по какъвто и да било начин да ходи на училище. Закона в България гласи че училището е задължително - и мерките за прилагането на това правило са неефективни. Вместо да направят образованието по-интересно и да мотивират учениците да учат, органите които отговарят за това те се опитват да принудят децата да ходят на училище, което още повече ги отблъсква. Абстрахирайки се от алкохола и цигарите, на учениците трябва дава свобода, а не училището да се превръща в затвор.
-1
 
 
аман вече от скалъпени скандалчета...заключени врати аз не видях..излизах и влизах когато си поискам :) работата е там, че повечето се надяваха празника да е просто възможност за скатаване от даскало както миналата година и се вкиснаха..
+4
 
 
Чувала съм за средните училища в Белгия че са с високи тухлени стени и учениците стоят вътре в училище и на двора без да имат правото да излизат защото училището носи отговорност децата да не излизат до близкото барче което продава патрончета алкохол и цигари както е тук в България а също и това че по всяко време ученикът може да си купи наркотик до оградата на училището Съгласна съм да има такова нещо и тук защото училището наистина по друг начин не може да отговаря за сигурността на децата в училищно време Нека да има вътре един павилион за закуски в който да не се продават цигари и алкохол и да няма достъп в училището на наркодилъри - в тази връзка трябва да има и бодигард на самия вход на училището и това не е нарушаване на ничии права а е защита на сигурността Щом искаш да си ученик в едно училище трябва да спазваш и задълженията и вътрешния ред а не да се появяват пияни и надрусани в час и да киснат по кафетата по време на час
Сера. Добре се чувствам. В кенефа се намирам.
на 21.03.2012 г.
+2
 
 
Като чета коментарите на някой от тук присъстващите индивиди, ще каже човек, че статията е за родата на киро мангала от Катуница. Толкова злоба и негативни коментари срещу децата?!? Вие сте изперкали тотално, бе? Изтрещели сте. Живота ви е смазал и дай да си го изкараме на децата. ПАЛЯЦИ!
+4
 
 
Наскоро мой познат, който живее от няколко години в Англия ми разказа за училището на сина си, който учил тогава в Шотландия. Преместили училището в нова сграда. Учениците идват сутринта, вратите се затварят и никой няма право да напуска да края на занятията. Изключения се правят много рядко, само по молба и с личното обаждане от родителите. В училището са монтирани заглушители, за да не могат да се използват мобилни телефони. И никой не роптае, нито смята, че правата им са нарушени.
+3
 
 
Нали там скоро смениха директорката уж с по-добра? Но изглежда, че нещата не се оправят....
+6
 
 
Като си тръгнат им се пише отсъствие и не носят отговорност. Но нямат никакво право да ги ограничават така. Да не говорим, че си има ясни правила за почивките. Поредната ни бг простотия ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
0
 
 
Това са пълни глупости. Никого не са заключили. Просто бяха затворили единият вход. Другият вход си работеше. Френската е хубаво училище. Нещата изобщо не са така както са представени от това "дете". Аз си бях навън когато дойде полицията (никой не ме беше заключил вътре).
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: