Безкрайно грозни епитети в пловдивски автобус заради жега вътре

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
21:29 / 07.11.2019
6815
Осъдиха Росен Железаров, който през юни 2018 година удари кондуктора на "Хеброс Бус" Иван Канделджиев заради спор за жегата в автобуса. Обвиняемият не се призна за виновен, предаде репортер на Plovdiv24.bg

На 19 юни 2018-та година Росен Железаров със съпругата му се качили в автобус номер 7 от Панаира към "Кючук Париж". Понеже автобусът бил пълен

седнали на различни места. Било изключително горещо - 34 градуса. Една жена попитала защо не работят климатиците или поне да се отворят прозорците, но шофьорът не позволил. Кондукторът  казал, че му е писнало от претенциозни клиенти. В автобуса настъпил спор. След това жената слязла. Качило се момиче, което не знаело за спора и отворило прозорците. Тогава Росен решил да отвори всички прозорци и казал на шофьора, че това, което правят, не е нормално.

След това се обърнал и видял, че Иван Канделджиев се е сдърпал със съпругата му. Когато отишъл при тях, кондукторът се обърнал към пътника с "Ти какъв си бе, келеш с келеша ти?" и "Аре слизай бе, мухльо!", дърпайки го за ръката. Тогава Росен хванал Канделджиев за якето и го разтърсил, за да се опомни и така се сборичкали. Вратата на рейса била отворена и кондукторът паднал по стълбите и си глътнал езика.

Подсъдимият се опитал да хване Канделджиев, но не успял. После обаче оказал първа помощ на падналия, като му извадил езика, защото се задушавал. След това дошла бърза помощ. росен Железаров бил задържан, но веднага щом го пуснали отишъл в болницата да с поинтересува от състоянието на кондуктора. 

Пътникът каза, че медиите преекспонирали случая, чувставал се стресиран и не желае да му се задават въпроси.

Прокурорът заяви, че поведението на Железарев било хулиганско и че от доказателствените материали става ясно, че той е агресорът. За интереса на медиите отсече, че бил напълно основателен. Той пожела Темида  да признае подсъдимия за виновен и да му наложи наказание лишаване от свобода или пробация. Прокурорът сметна, че трябва да се вземе под внимание и че Росен е оказал помощ на пострадалия.

Защитата на подсъдимия пожела той да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание. Адвокатът изтъкна, че никой не е отбелязал, че съпругата на пътника, Капка Железарова е получила  травма, причинена от кондуктора. Представена е и медицинска експертиза от доктор Балтов, която доказва, че жената е имала кръвонасядания в мишницата. 

В крайна сметка съдът призна Росен Железаров за виновен за причиняване на средна телесна повреда на черепа на Канделджиев. Наложи му условна присъда за 2 години с 4-годишен изпитателен срок. Той трябва да заплати на пострадалия и 8 хиляди лева за неимуществени вреди. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (353):
18.09.2024 Лудница по автобусна линия 9
05.09.2024 Ново изпълнение на шофьор от градския транспорт в Пловдив
17.08.2024 Жена сподели за страховито пътуване с автобус в Пловдив: Пътниците бяха изплашени
16.08.2024 Младеж попита шофьор за климатик, но чу "Келеш, слизай от автобуса"
12.08.2024 Пловдивчанин: Сменете всички шофьори в градския транспорт! Да идват индийците и пакистанците!
05.08.2024 Читателка: Няма да обяснявам какви чувства изпитах
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).