Бeсни цигански танци и люта чалга край Пловдив, институциите импотентни

Автор: Васил Динев
Коментари (9)
11:13 / 03.10.2016
21009
Ромски безобразия на километри от Пловдив - за това съобщи редовна читателка на Plovdiv24.bg. Проблемът не е непознат и за част от пловдивчани, за което сме писали нееднократно. За какво става въпрос този път?

Здравейте, пиша Ви, защото сте най-четената медия и искам да се даде гласност на проблема, който тормози жителите на град Куклен, живущи в района на джамията в съседство с ромски къщи.

Вчера на ул. "Плиска" 10 около 13 часа бял бус прегради улицата, така че да блокира движението и след това бяха извадени N на брой тонколони, за поредното ромско рандеву. Последваха бeсни танци на улицата под звуците на чалга.

Звукът, разбира се, беше на макс, прозорците на къщите вибрираха от силната музика и последното нещо, за което можеше да си мисли човек, е да си почива и да се подготви за предстоящата работна седмица.

След няколко позвънявания на 112 и на дежурния на Първо районно, които отговаряха, че имат една дежурна кола, която е изпратена на друг сигнал, потърсихме помощ от г-жа Белчева (кмет на община Куклен). 

Телефонното обаждане до нея съвпадна с първото идване на полицията в 16:15, но като всяко нещо в нашата мила Родина, всяко чудо за три секунди, след като патрулката напусна района, шумът беше подновен, звъннахме отново на г-жа Белчева и тя каза че е безсилна.

Ето тук ще си позволя да цитирам Наредба 1 за поддрържане и опазване на обществения ред, чистотата и обществено имущество на територията на община Куклен - Пловдив, която е публикувана на сайта на общината и би следвало да се познава добре от управляващите, а именно:

Чл.З. За осигуряване условия и спокойствие, труд и отдих на гражданите се забранява:

1. Вдигането на шум, смущаващ спокойствието на обитателите в жилищните сгради от 14,00 до 16,00 ч. и от 22,00 до 6,00ч. за зимния период и от 14,00 до 16,00 и от 23,00 до 6,00 часа през летния период, като в предпразнични и празнични дни времето се удължава с един час.


Купонджиите не се стреснаха от забележката, направена от органите на реда, затова последваха още няколко позвънявания на 112, които успяха да прекратят безобразието около 19 часа!

Другото нещо, което ме озадачи, беше преграждането на улицата и последвалото блокиране на движението в този участък. Искам да знам кой и при какви условия има право да го прави и не е ли необходимо разрешение от общината? 

Не е ли това също нарушаване на обществения ред и какви мерки за справянето с проблема се предвиждат, защото определено тези "музикални" празненства не са за първи път, няма да бъдат и за последен, докато вдигаме рамене и казваме че сме безсилни, а търпението на данъкоплатците определено е в миналото.


Виж коментарите (9)

Още по темата (31):
11.09.2016 Нови два акта за музикален тормоз в "Столипиново"
01.09.2016 Глобиха шумни ромски сватбари в "Столипиново", но признаха: Не смеем да пуснем инспекторите сами!
29.08.2016 Чуйте и вижте тормоза в "Столипиново"! Докога компромиси?
18.05.2016 Шумни купони в "Шекер махала"
04.04.2015 Пловдивчанин: Погнусен съм! Кой ще спре терора на ромските сватби?
01.10.2014 5 акта за шумни сватби в "Столипиново"
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).