Белодробна болница става част от УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:37 / 23.11.2011
3867
"Със здравния министър Стефан Константинов и с шефа на УМБАЛ "Св. Георги" доц. Карен Джамбазов имахме среща, засягаща бъдещето на Белодробна болница. Постигнахме споразумение тя да премине под управлението на УМБАЛ "Св. Георги". Важно е да се подчертае, че под това управление болницата ще запази всички досегашни дейности и функции, а именно - приемане, лекуване, рехабилитация на пациенти, както и разбира се, лабораторията, с която разполага." Това заяви за Plovdiv24.bg кметът на Пловдив Иван Тотев.

От думите на градоначалника стана ясно, че Министерството на здравеопазването и министър Константинов са се ангажирали с отпускане на средства към УМБАЛ "Св. Георги" за подготовка на помещения, в които ще бъде настанена болницата, като сумата възлиза на неколкостотин хиляди лева и никак не е малка.

Идния понеделник ще се състои работна среща между представители на Община Пловдив и УМБАЛ "Св. Георги, на която ще се обсъдят начините, по които ще стане това прехвърляне.

"В момента Белодробна болница е търговско дружество, собственост на Община Пловдив, което ежедневно генерира загуби за общинския бюджет. Само за първите девет месеца на настоящата година загубите са в размер на 600 000 лева. До миналата година общите загуби бяха около 2 милиона и ако не решим кардинално този проблем сега, догодина по това време загубите ще надхвърлят 4 милиона лева", даде да се разбере още Иван Тотев.

"Всеки ден, в който болницата е под управлението на Община Пловдив, Общината търпи загуби и поема дълг, който трябва да изплаща с пари от общинския бюджет. В момента имаме дългове за 3 милиона. Предишната власт е сключила договор за разсрочено плащане на този дълг и общината плаща по 150 000 лева на всяко тримесечие. Това са задължения към различни доставчици, към НОИ, както и към персонала на болницата", поясни в заключение кметът на Пловдив.  

Виж коментарите (4)

Още по темата (70):
16.12.2022 Слави Георгиев: Предложението за Белодробна болница е директен опит за
кражба
23.11.2021 Търсят финансиране за превръщането на Белодробна в общински медицински
хоспис
04.08.2021 Идея: Бившата Белодробна болница да стане хоспис
18.02.2021 Общината не се е отказала да възстанови Белодробна
09.12.2020 Възраждат бившата Белодробна с лиценза на "Св. Пантелеймон"
09.12.2020 Зико: Парите за възраждане на Белодробна могат да дойдат от общината, държавата или тотото
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).