Бащата, убил сина си: Нападал ме е с нож и съм викал полиция

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
11:39 / 18.02.2020
14385
"Синът ми ми е посягал и друг път и ми е вадил нож. Той имаше психични проблеми. На 14 април миналата година се скарахме и той ме нападна с нож. Обадих се в полицията" каза Йордан Филипов, убил сина си Цветан през юли 2019 година в село Козаново, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Подсъдимият призна вината си и фактите в обвинителния акт, но пожела да бъдат разпитани определени свидетели. Защитата на Йордан, адвокат Мариана Николова пожела да бъде призована като свидетел бившата съпруга на убития, за да разкаже тя за влошените отношения между бащата и сина. Пожела също да бъдат призовани и полицаи и лекар, които са били свидетели на предишна кавга през април миналата година. 

Като граждански ищци и частни обвинители бяха конституирани бившата съпруга на Йордан Атанаска и синът им Иван. Гражданските им искове са в размер на 150 хиляди лева. 

Съдът прие исканията на защитата на бащата, предишните свидетели няма да бъдат разпитани, но ще бъдат призовани бившата съпруга на Цветан, лекар и полицаи, присъствали на инцидента от април, три месеца преди убийството. 

Припомняме, че Йордан живеел заедно със сина си, след като съпругата му и другият му син го напуснали през 2006 година, заради ежедневна употреба на алкохол и побоища спрямо тях. Сметките за домакинството плащал Цветан. Обвиняемият преди работел като шофьор, но преустановил тази дейност, защото му отнели шофьорската книжка заради употреба на алкохол. 

През 2012 г. обвиняемият се разделил със съпругата си, която се установила да живее в чужбина. Бащата и синът се карали почти всеки ден в пияно състояние. На 13 юли 2019 година вечерта, след като получили 20 лева за услуга, извършена на техни близки, двамата отишли в семеен имот - постройка в землището на село Козаново, обл. Пловдив. Носили бира и ракия. 

Докато пиели, започнали да спорят за неблагополучията в живота и за постоянната липса на пари. След полунощ, на 14 юли 2019 г., разправията се изострила и пострадалият Цветан посегнал да удари с ръка баща си. Взел кухненски нож, но баща му успял да го отнеме. Сборичкали се, като през това време обвиняемият взел от масата друг нож. Докато се блъскали, Йордан си одраскал гърба на райбера на вратата и в този момент притиснал с лявата ръка сина си.  

Нанесъл му два удара с нож в корема. Пострадалият се опитвал да се съпротивлява, но Йордан му нанесъл порезни наранявания и по шията, ръцете и гръдния кош. От ударите Цветан се свлякъл на леглото и починал. След това обвиняемият се преоблякъл. Той отишъл при свой близък и обяснил, че синът му сам си бил прерязал вените, от което починал и трябвало да организира погребение. Бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (11):
18.10.2021 В Пловдив решиха: 16 години затвор за Йордан, убил сина си
08.04.2021 Потвърдено: 16 г. затвор за Йордан, убил сина си край Пловдив
25.03.2021 Брутални подробности за убийството в Пловдивско
24.08.2020 16 години затвор за Йордан, който закла сина си край Пловдив
24.08.2020 Каква ще е съдбата на бащата, убил сина си в пловдивско село?
01.07.2020 Снахата на Йордан, който уби сина си с нож, затяга въжето около врата на свекъра си
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).