Бащата на малтретираното в Пловдив дете: Бях спокоен, не знаех, че детето ми живее при този човек

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:55 / 21.01.2024
14722
"Моята информация беше, че синът ми и съпругата ми живеят при нейната майка, и бях спокоен. Аз не знаех до последно, че тя живее с този човек, че детето ми е при него.“ Това разказа пред "Телеграф" Венислав Алексиев - бащата на малтретираното в Пловдив 5-годишно дете.

Заради издевателствата над момченцето преди седмица бяха арестувани приятелят на майката Стела - Петър Чернев, и самата Алексиева. Тя обаче бе пусната с най-леката мярка "подписка" от Районния съд-Пловдив. Прокуратурата обаче протестира. На двамата дори им бяха повдигнати нови обвинения.

На Петър освен за побоя и за заплаха за убийство и притежание на дрога, а на Стела - за това, че не е помогнала на детето си. Окръжният съд потвърди определението на първоинстанционния съд.

Според разследването насилието над детето е заснето с мобилния телефон на Чернев. Венислав, с когото майката е в развод, живее в Германия от 17 години. Щом разбрал за побоя над сина му, мъжът пристигнал в България. Сега му предстои битка за родителските права над малчугана. Желанието на Алексиев е да отведе със себе си момченцето в Германия, където да се грижи за него.

По думите на процесуалния представител на пострадалото хлапе - Васил Попов, детето е било с посинено лице, а част от кожата на главата му липсвала.

"Такова нещо не бях виждал досега", заяви потресен защитникът още след ареста на обвиняемите. Той обясни, че насилникът и майката на момченцето са правили опити да го лекуват сами. Вероятно са мазали огромната рана на главата с крем и пудра. След жестокостите се наложило хлапето да бъде оперирано. Пластичен хирург е присадил кожа на главата му.

Като го видях, детето беше стресирано от цялата ситуация. Каза ми "татии" и се гушна в мен. Зарадва се, но беше унил. Слава богу, радостта постепенно се връща в очите му", каза Алексиев. Той добави, че в следващите седмици на момченцето му предстоят още интервенции. По думите на Венислав той видял сина си последно на 9 декември. Майката на детето му го докарала с автомобила си, а по- късно дошла да го вземе. "Нямаше никакви индикации за това, което се е случило после", категоричен е Алексиев.

След като бъде изписано от болницата, социалните ще продължат настаняването в център от семеен тип като мярка за закрила.

По думите на бащата той няма да обжалва тази заповед, защото в противен случай процедурата много ще се забави при евентуално съдебно производство, а единственото му желание е момченцето по-скоро да се прибере при него.

Виж коментарите (2)

Още по темата (19):
12.05.2024 Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи на градина в Германия
02.02.2024 Малтретираното дете от Пловдив още днес ще отиде при баща си
30.01.2024 Потресаващият случай в Пловдив: Какво трябва да знаем и да направим при съмнение за насилие над дете?
30.01.2024 Бащата на малтретираното 5-годишно дете ще се срещне със сина си
29.01.2024 Предстоят още операции за 5-годишното малтретирано дете, засега роднини при него не се допускат
19.01.2024 Психиатър от Пловдив: Жена превърна главата на мъжа си в боксова круша, но той е известен и го е срам да си признае
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).